Pinceszínház, Itt és Most Társulat

RUST Opener

42 42 people viewed this event.

A Pinceszínház évadnyitó sajtótájékoztatóját követően hivatalosan is megnyitjuk a 4. Ráday Utcai Színházi Találkozót. A partnerszervezetek felkérésére köszöntőt mond Fehér Renátó, József Attila-díjas költő.

A megnyitón közreműködnek a Pinceszínház, az Itt és Most Társulat, a Stúdió K, a MáSzínház és a VerShaker képviselői.

A 4. Ráday Utcai Színházi Találkozó az Itt és Most Társulat, a Stúdió K, a MáSzínház, a Pinceszínház és a VerShaker közös fesztiválja. Eredetileg a pandémia utáni újranyitás hívta életre ezt az együttműködést, akkor ReStart Feszt néven indítottuk együtt az évadot 2021 őszén. A RUSZT 2022-ben a Magyar Fesztivál Szövetség által minősített fesztivállá vált, 2023-ban pedig a nemzetközi fesztivál térképre is felkerült, ír és portugál vendégelőadókkal. A rendezvény megkapta az EFFE Label-t, ami az European Festivals Association (EFA) minősítő pecsétje, azok az európai fesztiválok kaphatják meg, amelyek elkötelezettek a művészetek és részvételiség, közösségi összefogás és nemzetközi nyitottság mellett.

In 2024, the focus of the festival is on change, as we perceive that cultural consumption habits, the possibilities and tasks of art are undergoing transformation. On the one hand, we accept the circumstances caused by external factors and react to them; on the other hand, we also consider the effort to trigger change to be our mission. RUSZT encourages creators and receivers alike to connect and search for new paths. 

Mi várható a 2024-es fesztiválon?

A 2024-es fesztivál egy magunk között Alfa-napnak hívott nulladik nappal startol (10.21.), ahol az Alfa-generációnak szóló színházi nevelési, ifjúsági színházi programok lesznek a fókuszban. Kedden Siklósi B. Judit kiállítás megnyitóján és két színházi előadás, a Médea (Pinceszínház) and the Lélekvesztő (Itt és Most) kerül bemutatásra, majd a következő két nap az off-broadway programjaival telik: a nemzeti ünnepen és az azt követő csütörtökön előkészítjük a fesztivál hagyományosan intenzív három napját.  A teljesség igénye nélkül: Stuart Mária premier a Studio K-ban, inkluzív színházi nyílt próba és workshopok a MáSzínházban, VerShaker Jordán Tamással, beszélgetés a független színházi szféra helyzetéről a Pinceszínházban, magyar és angol nyelvű impró előadások és workshopok az Itt és Mostban, előadások, garázsvásár, koncerttel egybekötött záróbuli.  A közterületeket és az utcát  VERSengő városi séta vonja be a játékba. A nemzetközi vonalat idén is visszük tovább, és a lokális sajátosságokat büszkén osztjuk meg V4-es országokból érkező imprós vendégeinkkel.

Részletes program:https://ittesmosttarsulat.hu/ruszt/

A RUSZT Ferencváros Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

To register for this event please visit the following URL:

 

Date And Time

2024-10-21 @ 18:00
 

Event Types

 

Event Category

Share With Friends