Ráday Soho Egyesület

Ráday OFF Broadway – III. Ráday kultúr-kocsmatúra (B oldal)

Ráday Soho Egyesület rendezésében
211 211 people viewed this event.

A fergetegesen sikerült II. Ráday kultúr-kocsmatúra után november legelején jön a többek által várt „B oldal” munkacímű folytatás. Ezúttal a kocsmázós állomások között városi sétavezetőnk a Ráday Soho Egyesülettől, Dr. Orbán György a kulturálisan gazdag, helytörténeti anekdotáival főleg az utca egyedi kis színházainak történeteire és érdekességeire koncentrál. Mindötüknél megállva egy-egy figyelemre méltó gondolatsorra, sorrendben:

  • Pinceszínház
  • Itt és Most Társulat
  • Studió K Színház
  • Kettőspont / színház & spirituális ügynökség
  • MáSzínház

Ugyanis nagyszerű érzéstől hajtva ez az alkalom a RUSZT – Ráday Utcai Színház Találkozó bravúros, már hagyománynak beillő éves programjának kezdeményezésére és partnerségével valósul meg. Párhuzamosan színi érdeklődésüként itt informálódhattok a teljes programkonstellációról:

https://ittesmosttarsulat.hu/ruszt/

Tovább is van: a RUSZT esemény megnyitójáról indul az aznapi kultúr-kocsmatúra. Ezért stílusosan visszatér nyitóállomásként erre az alkalomra az A oldalról a Púder BárSZÍNHÁZ, 3 különböző egyedi, színház világra kacsintó koktéllal. Ha a RUSZT megnyitó eseményén is szeretnétek részt venni, ugyanaznap, november 2-án, 18:00 órától?, és szintén a Púderben, akkor arra itt tudtok regisztrálni:

https://ittesmosttarsulat.hu/event/ruszt-fesztivalmegnyito/

A csak a kultúr-kocsmatúrára érkezőkkel, a Púder előtt találkozzunk 19:10-kor!

Itt szerepel a Púder Bárszínház a Kocsmaturista blogon:
https://kocsmaturista.hu/2023/06/16/a-raday-utca-gasztropubjai-vagy-etterem-kocsma-hibridjei-budapest/#puder

Még ezután sem sietünk a B oldalra, mert az utca első sarkán vár ránk, teljesen új állomásként a kocsmatúrán, a frissen újra nyílt, nagymúltú BERLINER SÖRKATAKOMBA (nemrég teszteltük, szépen veszélyes hely finom italokkal.)

TOVÁBBI VÁRHATÓ ÁLLOMÁSOK:

3. Shiraz Lounge & Restaurant – eredeti perzsa étterem italtöblettel
https://kocsmaturista.hu/2022/09/15/shiraz-budapest-raday-utca-perzsa-etterem-italtobblettel/

4. Radium – Fusion Bar Therapy – egy nagy italválasztékú friss kocsma ritkább csapolt sörökkel, finom fröccsel, és egy zsúfolt röviditalos polccal (szintén vadonatúj állomás a túrán!).

5. Claro Bisztró – A legnemesebb értelemben az egyik legkocsmásabb hangulatú étterem a 8 éves folytatásos Kocsmaturista kocsmatúrán.
https://kocsmaturista.hu/2022/11/04/claro-bisztro-budapest-raday-utca/

6. Orfeusz Söröző Baráti Kör – egy nemrég megújult nagymúltú, korábban retró kocsma, összetartó törzsvendég-közönséggel, szakadatlan pezsgéssel.

+1 várható egy izgalmas ráadás-állomás is: a Kettőspont / színház & spirituális ügynökség saját belső bárja, amely máskor nem elérhető a külvilágnak. Pedig mennyit lestem én a Ráday utcai felfedezéseim során, hogy mi lehet ott… de most a RUSZT-os kultúr-kocsmatúra alkalmából a színházigazgatója Formanek Csaba megnyitja nekünk a bárt és autentikusan megkínál a készletéből.

Az afterparty pedig az A oldalon, a túlzásba esően hangulatos Paris, Texas Kázvéházban lesz, ami az előző túránkon sokakat megnyert:
https://kocsmaturista.hu/2022/08/19/paris-texas-kavehaz-a-raday-utca-orokifju-nagy-oregje/

Egyedi ajánlatok, pecsételős füzet és nyeremények a minden pecsétet begyűjtőknek ezúttal is várhatók. 

A nyereményjáték-szabályzatot itt találjátok: 

https://bevasarloutca.hu/cikkek/hirek/kocsmatura-nyeremenyjatek-a-radayban

Zárszó ezen túránk korszakalkotó jelentőségről: nagyszerű érzés a nyitott kölcsönösség a kulturális intézmények és vendéglátóipari egységek között, hogy a földrajzi kapcsolódás mellett egy közös programmal keresnek átjárhatóságot egymáshoz, kölcsönösen népszerűsítsve a másikat. Legyetek része ennek a műfajteremtől programnak, ahol a színházi kultúra, a városi helytörténeti séta és a kocsmatúrázás egyesül!

A programot Kocsmaturista részről támogatja: Ferencváros Önkormányzata a Pályázat Kulturális Tevékenységek Támogatására keretében. Technikai támogató partnerek pedig BUM Bevásárló és Tematikus Utcák Nonprofit Kft. és a Ráday Soho Egyesület.

Regisztrálni a következő linken az oldal alján tudtok, és kérek minden komolyan érdeklődőt, tegyétek is időben, mert ez szigorúan legfeljebb 20 fős, regisztrációhoz kötött program, és már most az előző túrák 10 előjegyzőjével nyitunk, tehát csak 10 szabad helyünk van.

https://bevasarloutca.hu/programok/esemeny/raday-off-broadway-iii-raday-kultur-kocsmatura-b-oldal

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2059840917690120

 

Dátum és idő

2023-11-02 @ 19:10 to
2023-11-02 @ 23:30
 

Esemény helyszín

 

Esemény kategória

Megosztás