Iskoláknak

Kapocs – Generációk színháza

Improvizációs workshop sorozat a fiatal és idősebb generáció közeledésének elősegítésére.

„Ezek a mai fiatalok!” „Mi ez a nyuggertempó?!” Ismerős mondatok? Társadalmunkban számos előítélet él mind a fiatal, mind az idős emberekkel szemben. A mai nyugdíjasok a Baby boom-korszakban születtek.

Egyes szociológusok keményen dolgozó, tekintélytisztelő, megfelelni vágyó generációként jellemzik őket, más cikkek szerint épp a szabadságkeresés, elmélyülés iránti igény motiválja ezt a nemzedéket. Mindenesetre fiatalkoruk a szocializmusban, a rendszerváltozás előtti Magyarországon telt, egészen másfajta ingerek között, mint a digitális bennszülötteknek is nevezett Y és Z generációs ifjak mindennapjai. Kapocs programunkon áthidaljuk a generációs szakadékot.

Amit a program ad

 

Két generáció

A programban nyugdíjasok és diákok egyenrangú partnerként vesznek részt tapasztalt trénerek (dráma-és gyógypedagógusok) vezetésével.

Kapcsolódási pontok

Nem csak azt keressünk, mi az, ami közös bennünk, hanem azt is, hogy különbözőségeinkkel hogyan gazdagíthatjuk egymás életét.

Személyes élmény

Lebontjuk a sztereotípiákat, és általánosítás helyett konkrét tapasztalatokhoz juttatjuk a résztvevőket, akik a folyamat során egyre jobban megismerik egymást.

Hogyan működik a Kapocs program?

A Kapocs program egy tréningsorozat, ahol az alkalmak száma a pályázati lehetőségektől, megrendelői igényektől függ. Az alkalmazott improvizációs és drámapedagógiai módszerekkel felépített folyamatot a résztvevői igények, helyi tapasztalatok szerint módosítjuk, hogy valóban arra reagáljunk, ami az adott csoportban történik. Színházi előképzettség nem szükséges, a megszólított korosztályokból várunk bárkit, aki nyitott megismerni új embereket, és szívesen kapcsolódik másokhoz.

 

Kíváncsiság

Kapcsolódásra és kommunikációra ösztönző gyakorlatokkal, játékokkal felkeltjük a résztvevők érdeklődését egymás iránt. Nemcsak társ- hanem önismeretünk is gazdagodik.

Történetek, nézőpontok

A megosztott személyes élmények és a közösen felépített fiktív helyzetek alkalmat adnak a véleménycserére, különböző meglátások megvitatására.

Játék és szórakozás

A játék nem csak a kisgyermekeké. Felszabadít, frissen tart, flow élményt ad, segít a mentálhigiénés egészség és szellemi frissesség megőrzésében.

 

Praktikus tudnivalók

  • Komplex improvizáció alapú tréningsorozat
  • Generációs szakadék áthidalása, kapcsolódási pontok keresése
    Sok-sok gyakorlat és játékos helyzet egymás megismerésére
  • Célcsoport: 15-20 év közötti fiatalok és 60/65 év feletti idősebbek 10-20 fős csoportban
  • Időtartam: azoknak ajánljuk, akik folyamatban gondolkodnak és nyitottak a közös szervezésre, ugyanis a helyi szükségletek ismerete, helyi tudás elengedhetetlen a program sikeréhez
  • Személyi feltételek: 2 fő tréner (dráma-és gyógypedagógus) csoportonként
     2-4 fő tréner csoportonként (csoportlétszám függvényében)
Ajánlatkérés

Kíváncsi vagy hogy miként tudná ez a program segíteni a közösségedet?

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.


Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

“A program szerintem tökéletesen elérte és teljesítette a fő célját: a generációk közti szakadék teljes mértékben megszűnt! Köszönjük nektek, egy élmény volt minden alkalom!”

Fanni

diák

“Jó érzés volt Örök Fiatalnak érezni magam. Köszönöm nektek. Jó lenne, ha folytatni tudnánk így együtt, veletek.”

Judit

nyugdíjas