Komplex iskolai programok

Diáktréningek

Tematikus közösségépítő és érzékenyítő foglalkozások iskolás korúaknak, tapasztalt drámatanárok és improvizációs játékok segítségével.

Amit a tréningek adnak

Mozduljatok ki a tanteremből! Az Itt és Most Színház és Közösségi Térben tartott tréningeinken megtörjük a rutint. A szokásos keretek közül kilépve a diákok olyan gyakorlatokban, játékokban próbálhatják ki magukat, amik számos készségterületet megmozgatnak, így képességfejlesztés szempontjából is hasznosak, ugyanakkor felhőtlen szórakozást is biztosítanak az osztály számára.

Közösségi élmény

A diákok olyan oldalukról ismerhetik meg egymást, ami az iskolában rejtve marad. Az új élmények új kapcsolódásokat hoznak, csoportdinamikai változásokat indítanak el, érzékenyítik a diákokat egymás elfogadása iránt.

Egyéni erősségek

A kapcsolódás, közös élmény van fókuszban, ugyanakkor az egyéni képességek, hozzáadott értékek is teret kapnak. A tanulók önismeretét, rugalmasságát, és önbizalmát is növelik a tréningek.

Kreativitás kibontakoztatása

A kreativitás nem csak a művészeti területeken hasznos képesség. A problémamegoldó gondolkodást, talpraesettség az iskolán túl, a mindennapi életben is hasznos tudás – teret adunk ezek fejlesztésére.

Milyen típusú tréningeket ajánlunk?

Csapatépítés

Akár újonnan alakuló osztályközösségről van szó, akár több éve együttlévő csoportról, a játékaink maradandó élményt biztosítanak. A diákok különböző területeken próbálják ki magukat egész csoportos, kiscsoportos, páros helyzetekben, amikben a felfedezés örömén van a hangsúly.

Tematikus tréningek

A játék a tanulás egyik leghatékonyabb és legélvezetesebb módja. Akár tantárgyi keretekhez kapcsolódva is ki tudunk dolgozni drámapedagógiai és improvizációs módszereken alapuló tréninget, ami garantáltan megmozgatja az osztályt.

Improvizációs helyzetgyakorlatok

Diákok és pedagógusok is kerestek már meg minket azzal az igénnyel, hogy a tanulók szeretnék kipróbálni az improvizációt, kifejezetten arra vágynak, hogy helyzetgyakorlatokban, színházi játékokban vegyenek részt. Az Itt és Most ajtajai nyitva állnak!

 

Diákok ötletelnek egy flipchart papír körül ülve.

Praktikus tudnivalók

  • Komplex improvizáció alapú tréningsorozat csoportra szabva
  • Közösségformálás, csapatépítés, improvizáció és élménypedagógia
  • Igény esetén konkrét témák feldolgozása is (témanapok, projektnapok elemeként)
  • Célcsoport: 6-8 osztályosok, középiskolások, egyetemi hallgatók
  • Időtartam: 90 perc/ 180 perc
  • Személyi feltételek: 2-4 fő tréner csoportonként (csoportlétszám függvényében)
Ajánlatkérés

Kíváncsi vagy hogy miként tudná ez a program segíteni a te diákjaidat?

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.


Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

“Köszönöm nektek a mai délutánt. Mikor modták, hogy tréningre jövünk, kicsit féltem tőle, mit kell itt csinálni, de hamar megtaláltuk a közös hangot, jó fejek voltak az Itt és Most-osok. Nagyon sokat nevettünk együtt az osztállyal, olyan oldalát is megismertem pár embernek, amit korábban nem.”

Luca

“Az improvizáció egyszerre a világ legkönnyebb és legnehezebb dolga, erre jöttem rá. Még, még, még!”

Kiara

“Ritka, hogy valami kötelező eseményről pozitívat mondok, de ez iszonyatosan király volt.”

Levi