Előadások

Memento

Egy zsáner, egy történet, visszafordítva.

Játssz el a gondolattal, hogy elalszol filmnézés közben a történet legelején és arra ébredsz, hogy Frodo bedobja a hatalom gyűrűjét a Végzet Hegyének vulkáni kürtőjébe. Vagy arra, hogy Jack belefagy az Atlanti-óceánba, míg Rose-t kimentik a jéghideg habok közül. Vajon hogyan jutottak el idáig?

Mi vezetett a végkifejlethez? És hogyan kezdődhetett a történet, amit átaludtál? Ezeknek a fináléknak talán ismered az előzményeit, Memento előadásunkon azonban minden este új történetet mesélünk. A végkifejlettől indulva, rögtönözve járjuk be az este során megszülető hősök útját, és felfejtjük, szereplőink honnan indultak.

Mire épül az előadás?

Mozifilm élőben

A közönség segítségével keressük meg a filmes zsánert – legyen az spagetti western, kelet-európai sci-fi vagy skandináv krimi – amely az előadás keretét, stílusát adja, majd előretekerjük a filmszalagot, és megnézzük a történet végét.

Visszafelé

Az előadás különlegessége az, hogy az első jelenetek csak a végkifejletet mutatják meg. A játszók kapják azt a feladatot, hogy a történet hiányzó részleteit megalkossák, összekössék a szálakat, felfedezzék a történet közepét, majd a legelejét is.

Longform

A Memento hosszú formátumú improvizációs előadás, amelyben a közönség csak az előadás elején ad inspirációt, a kb. egy órás történet megszakítás nélkül bontakozik ki ezután.

Közelgő előadások

Rólunk írták

Praktikus tudnivalók

Ha nem jártál még improvizációs előadáson:
  • Igen, ez valóban egy olyan előadás, aminek se a műfaja, se a története nincs előre meghatározva.
  • Nincs szövegkönyv, nem próbáltunk be előre jeleneteket, viszont sokat tréningezünk, hogy bátran mondjunk igent az ismeretlenre.
  • A színpad a színészeké és közreműködőké – nézői széked biztonságából figyelheted, mi történik.
Helyszín

Itt és Most Közösségi Tér,
1092 Budapest,
Ráday utca 18.

Bejárat az Erkel utca 15. felől, a 12-es kapucsengőt keresd!

VAGY

Előzetes egyeztetés alapján bármely budapesti vagy vidéki helyszín.

Általános információk
  • Cím: Memento – megcsavarjuk az idő fonalát!
  • Az előadás időtartama: 70-90 perc
  • Célcsoport: felnőttek
  • Személyi feltételek: 1 játékmester, 4 színész, 2 fő technikai személyzet
     egy játékmester, egy zenész, négy színész, egy technikus
Hírlevél
Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

A tavalyi évben megrendezett, nyári, SZABAD A P-ART! rendezvényünkön óriási közönségsikert aratva lépett fel az Itt és Most Társulat. Úgy vélem, hogy egy igen tehetséges, jól összeszokott társulat előadását volt szerencsénk megnézni, egy olyan társulatét, akiknél valóban nincs két egyforma előadás, akik hetente, naponta képesek megújulni, rendkívül kreatívan és játékosan megmutatva mindennapjainkat, emberi szokásainkat, hibáinkat, és az élet édes-kesernyés, csodálatos létét komikusan megelevenítve.

Rita

SZABAD A P-ART!

Az első fellépésük után egyértelmű volt, hogy újra őket kérjük fel a tervezett gyerekszínházi előadásunkra, és ismét jól döntöttünk. Az Itt és Most Társulat tagjai fergeteges, vidám, ötletes előadást rögtönöztek, bevonva a gyerekeket és felnőtteket is a produkcióba.  Mivel mindenki remekül érezte magát, hamar elröppent az idő, a másfél órás előadást rövidnek éreztük. Elfogulatlanságunkat bizonyítja, hogy a jelenlévőktől is kaptunk köszönő leveleket, pozitív visszajelzéseket. Csak ajánlani tudjuk bárkinek ezt a tehetséges csapatot!

Juli, J+H Kft.

Gregersen Art Point