Képzések

Impró akadémia – alapozó 1.

Ha vágysz már egy jól felépített improvizációs kurzusra

Ha nem csak szemezgetni szeretnél a tréningkínálatból, hanem stabil alapokra, folyamatos fejlődésre és megtartó közösségre vágysz, ezt a lehetőséget Neked találtuk ki.

Az Itt és Most Impró Akadémia felnőtteknek, azaz a 18. életévüket betöltötteknek nyújt színpadi improvizációs képzést, melynek elsődleges célja a résztvevők önismeretének, kommunikációs, előadói, improvizációs képességeinek fejlesztése.

Amit a tréningek adnak neked

Stabil keretek és rugalmasság

Az Akadémia tanmenetét az Itt és Most Társulat szakemberei úgy fejlesztették ki, hogy a résztvevők tudását fokozatosan bővítik és mélyítik is, egymásra épülő tréningekkel.

Segítjük személyes fejlődésed

A fix csoportnak köszönhetően a trénerek folyamatosan nyomon követik a résztvevők útját, és a csoportvezetői visszajelzések mellett társaidra is megbízhatóan számíthatsz.

Közösségünk részévé válsz

Az Itt és Most Impró Akadémia tagjaként csoporttársaidon túl többi tanítványunkkal is kapcsolatba kerülsz. A táborokról, egynapos kurzusokról, előadásokról elsőként értesülsz, és emellett spontán összejövetelek is előfordulnak.

Improvizációs ismeretek

Amellett, hogy megtanulod, hogyan legyél ITT ÉS MOST jelen, megmutatjuk, mibe kapaszkodhatsz az impró adta nagy szabadságban. Az ismeretlentől való félelmed oldódni fog, olyan alapeveket és eszközöket sajátíthatsz el, amik a civil életedben is jól jöhetnek.

Magánéleti haszon

A nézőpontváltás, rutintörés, megszokások elengedése beépül a mindennapjaidba is. Ha imprózol, kíváncsibb és rugalmasabb leszel, ami még a nehéz helyzetek kezelésében is segíthet. Könnyebben kapcsolódsz másokhoz, és folyamatosan edzed a szociális-és kommunikációs képességeidet is.

Oldott légkör

Az improvizáció rengeteg készségterületet fejleszt, de azért valljuk be, attól működik olyan jól, mert imprózni izgalmas és élvezetes. Minden tréningen van olyan gyakorlat, játék, ami okot ad a nevetésre.

Alapozd meg nálunk imprós készségeidet!

Alapozó tanfolyamunkat szándékosan nem kezdő kurzusnak hívjuk, ugyanis úgy gondoljuk, alapozni akkor is érdemes, ha vannak már imprós élményeid, ám megszerzett tapasztalataidat nem látod rendszerben. Akkor is várunk, ha egyszerűen csak kíváncsi vagy, és egy másik szemléletmódot is megismernél. Természetesen újoncként is remek döntés rendszerben gondolkodni, hiszen a stabil keretek biztonságérzetet adnak. Mi az, amit nálunk kapsz?

Akikkel már dolgoztunk

Hogyan épülnek fel a tréningek?

Az Akadémia két éves alapképzése 6 kurzusból áll. A kurzusok 8, egyenként 3 órás képzési alkalmat foglalnak magukba. A 8 alkalomból 7 új ismeret elsajátítása, illetve meglévő ismeret mélyítése, az utolsó alkalom pedig minden esetben zárt vagy nyilvános színpadi játék (előadás).

Mi történik, ha nem tudok ilyen hosszú időre elköteleződni?

Képzésünk moduláris, a modulok egymásra épülnek. Ha például elkezded nálunk az Alapozó évet, de két kurzus után valamilyen oknál fogva kénytelen vagy félbehagyni, nem szükséges elölről kezdened, hanem – ha indul keresztféléves képzésünk, keresztfélévben, vagy – egy évvel később vissza tudsz csatlakozni a 3. kurzusba.

Hogyan tovább az első két év után?

Az első két év imprós alapképzése után azoknak, akiket az improvizációs színházi formákkal való kísérletezés és a közönség elé vitt játék érdekel, lehetőségük van a meghívásos alapú Haladó Műhelyben folytatni a heti rendszeres tudásmélyítést.

 

Mi történik a Haladó Műhelyben?

Gyakorlás

A megszerzett ismereteket készség szintre visszük, folyamatosan keressük és kutatjuk az impróban rejlő új megismerési lehetőségeket.

Előadások létrehozása

Együtt gondolkodunk különböző improvizációs színházi formák kapcsán, és igény esetén a résztvevők előadásokat játszhatnak az Itt és Most Színház és Közösségi Térben.

Kísérletezés

A résztvevők saját érdeklődési területük, igényeik alapján hatást gyakorolnak arra, mi történik a tréningeken.

Praktikus tudnivalók

Foglalkozások időpontja

Hétfő esténként 18.00-21.00-ig.

  • január 16. 23. 30.
  • február 6. 13. 20. 27.
  • március 6.
Helyszín

Itt és Most Közösségi Tér,
1092 Budapest, Ráday utca 18.

Bejárat az Erkel utca 15. felől, a 12-es kapucsengőt keresd!

Mennyibe kerül?

60 000 Ft

/ fő

Egyebek
  • Trénerek: Bán-Horváth Veronika és Szőke Gábor
  • A képzés minimum 12 résztvevő jelentkezése esetén indul! A csoportot a mindenkori járványvédelmi intézkedések betartásával tudjuk megtartani.
  • Addig is szerdánként a ReImpró és Délelőtti Örömjáték alkalmakon ismerkedhetsz a társulat trénereivel. Gyere el és próbáld ki!
Jelentkezés

Belevágnál ebbe az izgalmas útba velünk?

Töltsd ki a jelentkezési lapot és hamarosan küldjük a részleteket a lent megadott email címedre


Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

Ötödik éve veszek részt az Itt és Most Társulat kurzusain és előadásain. Mit ad nekem az impró? 180 perc intenzív kikapcsolódást kedves, intelligens emberek társaságában. Totális kiszakadást a hétköznapok monotonitásából. Amikor átlépem az Erkel utca 15. kapuját, megérkezek egy másik univerzumba, ahol bárki lehetek, bármi megtörténhet.

Gábor

Nekem az impró új közösségi élményt, barátokat, új kikapcsolódási lehetőséget adott. Segített, hogy a hétköznapokban is lazább legyek, ne gondoljak túl annyi mindent. Érdekes tapasztalásokat kaptam magammal kapcsolatban, hogy váratlan szituációkban hogyan reagálok. Az impróban nincs jó vagy rossz válasz, nem akarok megfelelni, és ezt már sikerül átemelni a hétköznapokba is.

Peti

Amikor először a véletlen sodort az Itt és Most műhelyébe, még nem sejtettem, hogy ennél ideálisabb hely számomra a kreatív energiák feltöltésére nem létezik. Felszabadít, mások felé odafigyelőbbé tesz, és hagyja, hogy a képzelet szárnyakon repítsen. Megtanít a csend, a gesztus, a hang erejére – az optimális önkifejezésre.

Andi