Komplex Iskolai Programok

Függőségeink

„Mindenki függ valamitől…” – Hiperkarma

Attól függ…Munka, karrier, határidőnapló, okostelefon, képernyő, like-ok száma, szerencsejáték, haverok, piálás, csak egy tüske, csak egy kis pörgés, csak egy slukk, csak hogy tudjak aludni…Te mitől függsz?

A Függőségeink egy olyan prevenciós előadás, aminek fókuszában a didaktikus üzenetek sulykolása és ítélkezés helyett a kérdésfelvetés és a több nézőpontú gondolkodás áll. Interaktív keretek között játszunk hiányról, vágyról, feszültségoldásról. A komplex program improvizációs színházi részekből, csoportmunkából, szakértői tapasztalatok és személyes történetek megosztásából áll.

Mit ad a program?

Együttműködés

A program fejlesztésében és lebonyolításában aktív szerepet játszanak a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (röviden: KIMM) ráckeresztúri drogterápiás otthonának volt vagy jelenlegi lakói is.

Elismert és támogatott

A Függőségeink az Itt és Most Társulat számára kiemelten fontos projekt. Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap és Budapest Főváros IX. Kerület Önkormányzata által többszörösen támogatott produkció, megvalósításába pályázati forrásokat is be tudunk vonni.

Szakmai innováció

A Függőségeink túlmutat a hagyományos drogprevenciós programok keretein. Hiánypótló kezdeményezésként jellemzik a pedagógusok, és a diákok azonnal reakciói, előadás utáni visszajelzései is bizonyítják, hogy hatásos a program.

Praktikus tudnivalók

  • Komplex improvizáció alapú program szenvedélybetegség témakörében
  • Függőségekről őszintén – hiszen bármire ráfügghetünk
  • Több nézőpontú gondolkodás, empátia, őszinteség, ítélkezés helyett kérdésfeltevés,
  • Célcsoport: 7-8 osztályosok, középiskolás diákok, egyetemi hallgatók
  • Időtartam: 60 perces improvizációs színházi előadás + 30 perces feldolgozó beszélgetés
  • Személyi feltételek: játékmester, négy színész, technikus, valamint egy szakértő a Magyar Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziójától (KIMM)
Ajánlatkérés

Kíváncsi vagy, hogy miként tudná ez a program segíteni a te iskoládat?

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot. 


Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

“A társulat a Függőségeink c. programjukkal tartott előadást, Tata és kistérsége középiskolásai számára. A visszajelzésekből tudjuk, hogy nagyon sikeres volt a műsor. Nagyon tetszett, ahogy a fiatalokat bevonták az előadásba, és az általuk felkínált problémákat adták elő improvizációs módon. Az előadás felépítése, a színészi munka, az előadás végi kérdés-válasz, ötletes, hasznos, elgondolkodtató, és preventív volt.”

Busa Attila

addiktológiai konzultáns,
a tatai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum titkára

“A 9-12 osztályosoknak erős érzelmi bevonódást segítő, mozgósító, egyben életszerű bemutatásban volt részük az összes függőségről. Az ezt követő szakmai beszélgetés során feltett sok és változatos kérdés a tanulók részéről azt mutatta, hogy az improvizációs színház teljes mértékben elérte a kitűzhető (és a kitűzött) célokat.”

Stiblár Erika

iskolai tehetséggondozó pszichológus