MŰSOR

Mi Neked játszunk!

Minden héten a Ráday utcában

Szenvedélyünk az improvizáció, és minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy minél több nézővel megismertessük ezt a műfajt.

Ha könnyed szórakozásra vágysz, látogass el Budapest belvárosában található színházunkba, ahol heti rendszerességgel játszunk előadásokat. Produkcióinkat szívesen utaztatjuk más vidéki és fővárosi helyszínekre is, tekintsd át a kínálatunkat!

Közelgő előadások

ReImpró az Itt és Mosttal

2024.05.22. – Szerda – 18.00-21.00
Részleteket itt olvashatsz!

Töltsd fel magad impróval! Ajándékozz magadnak 3 órányi meglepetést, kapcsolódj, szabadítsd fel kreatív energiádat!

Tréner: Szőke Gábor

Itt és Most társas Gregus Lacival

2024.05.24. – Péntek – 17.00-19.00
Részleteket itt olvashatsz!

Szeretünk játszani – és nem csak imprót játszani!
Éppen ezért azt szeretnénk, ha megtelne most az Itt és Most Közösségi Tér játékokkal – nem is akármilyen játékokkal, hanem társasjátékokkal!

Játékmester: Gregus László

IMPRÓ JAM az Itt és Mosttal

2024.05.24. – Péntek – 19.30-21.00
Részleteket itt olvashatsz!

Közösségi játékunkon öregmotoros imprósok és kíváncsi elsőbálozók egyaránt felpattanhatnak a székből, hogy színpadra lépjenek egy-egy játék erejéig.

Házigazda: Bernát Tímea és Szőke Gábor

Színházi énekimprovizációs  workshop

2024.05.25. – Szombat – 15.00-18.00
RÉSZLETEKET ITT OLVASHATSZ!

A színházi improvizáció már önmagában is egy különleges élmény akár játszóként, akár nézőként veszünk részt benne. Főleg, ha valaki egy rímet, ritmust vagy dallamot is improvizál a színpadon. Játékos gyakorlatok hangadással fűszerezve!

Mesélő Terek – Ferencvárosi Gyereknap

2024.05.26. – Vasárnap – 10.00-18.00
Ferenc tér

Egy egész napos, szabadtéri családi program, ahol többek között zenés, improvizációs színházi előadásokkal készülünk nektek.  Lakjuk be közösen a teret, írjuk tovább közösen a meséket!

ReImpró az Itt és Mosttal

2024.05.29. – Szerda – 18.00-21.00
Részleteket itt olvashatsz!

Töltsd fel magad impróval! Ajándékozz magadnak 3 órányi meglepetést, kapcsolódj, szabadítsd fel kreatív energiádat!

Tréner: Varju Nándor

Előadásaink

Válaszd ki kínálatunkból azt az előadást, amelyik a leginkább megfelel az igényeidnek és az alkalomnak.

Mesélők

Kíváncsi vagy egy olyan mesére, amiben a szereplőket te találod ki, és te alakíthatod a történetet? Mi eljátsszuk neked! Mi sem tudjuk, milyen hősök kerülnek elő, hiszen a színpadon minden Itt és Most történik. Interaktív mese előadás, amely gyermeklelkű felnőtteknek is erősen ajánlott.

Memento

Néznél egy jó kalandfilmet? Szívfacsaró drámát? Romantikus vígjátékot? Sci-fit, horrort, fantasyt? Melyik történetbe pillantanál bele? Mozizz úgy, ahogy még sosem: élőben, visszafelé, úgy, hogy nem választ el a vászon a szereplőktől.

Kulcsember

Exkluzív, intim élmény, zene és színház, interjú és színpadi játék izgalmas összefonódása. Egy tehetséges zenész, egy beszélgetőpartner, négy színész. Hogyan inspirálja a zene a színpadi játékot, a játék a zenét, és mindez a beszélgetést?

Tandem

Színészeink a közönség ötleteiből inspirálódva ugranak fejest az ismeretlenbe. Két ember áll egymással szemben – kik lehetnek? Miért itt vannak és miért éppen most? Figyelem: a jeleneteket nagyban befolyásolja a közönség, az aznapi időjárás, és az esemény hangulata. Ami a színpadon történik, az ott is marad!

Szórakozunk Veletek!

Minden munkahelynek létezik egy saját szótára, tipikus élethelyzetei, szájról-szájra terjedő történetei. Színészeink rövid jeleneteket improvizálnak olyasmikről, amikről általában fogalmuk sincs – nektek viszont annál inkább! Kimondottan céges rendezvényekre ajánlott előadás.

Föld2222

A klímaváltozás sokáig csak egy megfoghatatlan, távoli jövőben bekövetkező fenyegetésnek tűnt, azonban az utóbbi évtizedben odáig jutott az emberiség, hogy a jelenség formálja a mindennapjainkat. Vajon milyen lesz a világunk 200 év múlva? Improvizált történet a jövőben, hogy tisztábban lássuk a jelent.

Függőségeink

Munka, karrier, telefon, csak egy tüske, csak egy kicsi pörgés, csak egy slukk, csak hogy tudjak aludni… Te mitől függsz? Interaktív prevenciós előadás, melynek fókuszában a kérdésfelvetés és a több nézőpontú gondolkodás áll. Együttműködő partnerünk a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió.

Filcember

Zene. Színház. Képzőművészet. Közös alkotás, egymásból inspirálódás új szintre emelve. A grafikus jegyzetelést elsősorban konferenciákon alkalmazzák, kiváló mószer arra, hogy megjelenítsük a felmerült témák esszenciáját. Mi történik, ha a vizuális jegyzetelő egy színházi előadást rajzol le, amelyben a játszók egy zenésszel kiegészülve rögtönöznek?

A gyáva

Éva ma lett 30 éves. 10 éve férjnél van. Luxus életet él. Találkozik egy fiúval. A fiú fiatalabb nála. Szereti Évát. Talán Éva is beleszeret. Talán új életet kezdhet… Sarkadi Imre azonos című kisregénye ezúttal rendezett formában, egy társulati tagunkkal és egy külsős színésszel kerül színpadra. Szokásos játékterünktől is elszakadtunk, s kicsiny stábunk az Itt és Most Színház kávézójába álmodta bele ezt a máig modern történetet.

Lá(j)v Sztori

A Lá(j)v Sztori mindannyiunk életéből merítő, nagy ivű színházi előadás 4 impro színész lehengerlő játékával. Vérbeli szerelmi történet a színpadon – megismerkedés, szerelmi dráma, szakítás, újraegyesülés… örökzöld téma innovatív kivitelben. A Lá(j)v Sztori szórakoztató és megható előadás, mely az improvizációs színház eszközeivel mesél minden este másképpen. Különböző stílusú, hangulatú rövid jeleneteken keresztül áll össze végül egy különleges szerelem sosem látott története.

Általában a jegyvásárlásról:

  • Jegyeink elérhetők a rendszerén keresztül, valamint az Itt és Most Közösségi Térben is tudsz jegyet vásárolni, ahol kártyás fizetésre is van lehetőség.

  • Az Itt és Most Közösségi Térben rendezett improvizációs színházi előadásainkat a Budapest Főváros IX. kerületi lakcímkártyával rendelkezők, illetve a Budapest Főváros IX. kerületi oktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói (amennyiben ezen jogviszonyukat a helyszínen diákigazolványuk felmutatásával igazolják) ingyenesen látogathatják. A MesélŐk – Családi improvizációs előadás a Budapest Főváros IX. kerületi lakcímkártyával rendelkező gyermekek és két fő kísérőjük ingyenesen látogathatja. Ennek feltétele előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a szervezes@ittesmosttarsulat.hu e-mail címen tehet meg a néző.

  • Az előadások jegyárai 2000 – 4500 Forint között mozognak.

  • Előadásaink archívumát ITT találod. 

Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

Bocsánat, hogy csak most, de akkor megírom az értékelést, amit kitehettek bárhova. 🙂

Fantasztikusak voltatok! A család és a barátok azóta is áradoznak rólatok, hogy az ilyen élményajándékok a legjobbak és köszönik az estét. Még az is lehet, hogy lesz még pár ilyen felkérésetek. 🙂 

Köszönöm, hogy minden vicces apróságot megjegyeztetek, hogy kedvesek és profik voltatok, hogy kedveskedtetek Fanni kedvenc ételeivel. Köszönjük a sok Harry Pottert és Rozsomákot, a sok interaktivitást és mosolyt. Menni fogunk előadásra is! Nem szabadultok meg tőlünk."

 

Barna Judit
születésnap szervező

Kedves IttÉsMostosok!

Csak azért írok, mert annyira feldobott a tegnapi előadásotok. Virtuóz volt, élettel teli, vidám-szomorkás - egyszóval csodálatos. Sok-sok ilyen közös remeklést kívánok nektek - meg ilyen nézői élményeket nekem. Le a kalappal! Pedig több, mint ötven impróelőadást láttam, és persze sok zseniálisat, de ez a tegnapi a zseniálisak közül is egészen biztos, hogy a számomra maradandók közé fog tartozni.

Jókat!"

 

Ijjas Tamás
író, költő, imprós

Többször voltunk már, gyerekekkel vagy csak romantikusan párosan.. igazi feltöltődés. Fergeteges szórakozás, megunhatatlan helyzetek, szeretnivaló, profi csapat."

 

Illés Zsuzsa
néző

A dánokkal kapcsolatos sztereotípiáinkat bemutató, interaktív jelenetekre épülő produkciót szerettünk volna, széles korosztálynak – gyermektől az idősekig –, több korosztály családi programjára. Sokoldalú kérésünket végtelen rugalmassággal kezelte a társulat, folyamatos együttműködő készségük, kiszámítható kapcsolattartásuk, rendszeres visszajelzéseik különösen jó benyomást tettek ránk, és nagyban megkönnyítették a szervezői munkát.

Végezetül amit A dánokról  című előadáson láttunk: tehetség, kreativitás, lendület, humor, feszültség, feloldás, vidám és elégedett közönség.

Az IttésMost Társulat tagjai mind szakmailag, mind lélekben felkészülten, időben jelentek meg nálunk. Az egyes jelenetekben komoly színészi tudásról tettek tanúbizonyságot, mely könnyedséggel párosult. A közönséggel hamar megtalálták a közös hangot, be tudták vonni őket az egyes jelenetekbe. Könnyen tudtak oldott hangulatot teremteni bármiféle populáris elem használata nélkül. Tartalmas, de szórakoztató előadásuk nagyban hozzájárult rendezvényünk sikeréhez."

 

Kiss-Szitár Orsolya
tagintézmény vezető
Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

A tavalyi évben megrendezett, nyári, SZABAD A P-ART! rendezvényünkön óriási közönségsikert aratva lépett fel az Itt és Most Társulat. Akkor és ott, a Balaton közvetlen partján pihenő kicsiket és nagyokat, a parton kutyájukat sétáltató idősebbeket és a Balatont körbe kerékpározó fiatalokat és külföldieket állítottak meg látványos és a nevetéstől a hasizmokat extra módon megdolgozó szórakoztató és elgondolkodtató előadásukkal. A színészek közvetlensége, játéka és játékossága, az adott pillanatban, akkor és ott „rögtönzött” produkció alaposan kidolgozott és megkomponált, ugyanakkor a közönség minden rezdülésére rendkívül érzékenyen és finoman, de azonnal reagáló rendkívüli profizmusról tett tanúbizonyságot.

Itt és most is úgy vélem, hogy egy igen tehetséges, jól összeszokott társulat előadását volt szerencsénk megnézni, egy olyan társulatét, akiknél valóban nincs két egyforma előadás, akik hetente, naponta képesek megújulni, rendkívül kreatívan és játékosan megmutatva mindennapjainkat, emberi szokásainkat, hibáinkat, és az élet édes-kesernyés, csodálatos létét komikusan megelevenítve."

 

Kiss Rita
főszervező
Szabad-a-Part Fesztivál

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok... de köszönettel csak én tartozom felétek, hogy újfent egy színvonalas,igényes produkcióval leptetek meg minket.

A visszajelzések is ezt igazolják, az egyik pedagógus azt mondta nekem,hogy a diákjai ilyen jól még nem érezték magukat színházban.

Még egyszer mindent köszönünk!"

 

Beszterczey Attila
színész
Gyulai Várszínház Kft.

Szeretném még egyszer megköszönni Nektek a múlt heti fellépéseteket! 

Csak, hogy értsétek, a barátaim fantasztikus partyt ajándékoztak, de az előadásotok különösen is emelte az élményt. Nagyon szellemes és egyben személyes is volt! Többek között az állásinterjút azóta is parafrazeáljuk!

Viszem jóhíreteket, és remélem, még találkozunk is!"

 

Rubovszky György
ünnepelt

Na ez a csapat tényleg érti a dolgát! 😉
Profi, felkészült, szakmailag és emberileg nagyon jól képzett oktató gárdával, színes előadásokkal gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Szeretek náluk tanulni, mert a tanfolyamokon a tőlük tanult tudással és a velük átélt tapasztalatokkal az élet más területein is jobban tudok érvényesülni. Segít, hogy felszabadíthassam a gátlásaimat, érvényt adjak az érzéseimnek, gyorsabban megtaláljam a szavakat, amiket keresek és rugalmasabb legyek. Szeretem az imprót, nagyon kell a világnak ez a műfaj, mert az egyediségünket erősíti és ez az egyetlen esély ahhoz, hogy mi irányítsuk az életünket. Felszabadult leszek a nap végére és ez meghatározza a hetemet. Köszönöm."

 

Sas Ágnes
Impró Akadémia résztvevő

Az Itt és Most remek kurzusokat és eseményeket kínál azoknak, akik ki szeretnék próbálni vagy folytatni akarják az imprót, mint játékot, színészetet, szórakozást, vagy fejlődni akarnak helyzetek kezelésében, vagy izgulnak szerepléskor, pedig nem akarnak, vagy meg akarnak ismerni új embereket :). Szuperbarátságos és jófej társaság."

 

Sarankó Nina
Impró Akadémia résztvevő

Hírlevél