Előadások

Föld2222

A globális felmelegedés és a klímaváltozás sokáig csak messzi, felfoghatatlan fenyegetésnek tűnt. Az elmúlt évtizedben az ijesztő jövőkép egyre közelebb került hozzánk. „Eddig is voltak forró nyarak!” – vonják meg néhányan a vállukat. Van, aki hárít, van, aki cselekszik, és vannak olyanok is, akiknek mindennapi életében tartós stresszt, félelmet okoz a klímaválság. Az UNICEF Magyarország friss felmérése szerint a hazai fiatalok 90%-a állítja, hogy valamilyen mértékben szorongást él meg a klímaváltozással kapcsolatban, 33% pedig kimondottan erőteljesen szorong.
Föld 2222 c. előadásunkban szembenézünk a félelmekkel, megküzdési mechanizmusokkal, alkalmazkodási stratégiákkal. Korábbi előadásunkról ITT olvashatsz.

Mire épül az előadás?

Katasztrófa-fantázia

Színészeink a nézők segítségével határozzák meg azt a jövőbeli eseményt, amely a klímaváltozás hatására bekövetkezett a Földön. Együtt formálják a karaktereket, akik története improvizált jelenetek sorozatában bontakozik ki.

Kérdésfelvetés

Vajon milyen lesz embernek lenni a Földön 200 év múlva? Mi jelenti a legnagyobb változást? Hogyan boldogul egy posztapokaliptikus világban egy balett-táncos? Egy kéményseprő, egy virágkötő, egy hidegburkoló?

Együttműködés

A műsorvezető és a Greenpeace Magyarország aktivistája, valamint egy pszichológus szakértő beszélgetnek a történetről, a közönség bevonásával.

Közelgő előadások

Praktikus tudnivalók

Ha nem jártál még improvizációs előadáson:

  • Igen, ez valóban egy olyan előadás, aminek se a műfaja, se a története nincs előre meghatározva.
  • Nincs szövegkönyv, nem próbáltunk be előre jeleneteket, viszont sokat tréningezünk, hogy bátran mondjunk igent az ismeretlenre.
  • A színpad a színészeké és közreműködőké – nézői széked biztonságából figyelheted, mi történik.
Helyszín

Itt és Most Közösségi Tér,
1092 Budapest,
Ráday utca 18.

Bejárat az Erkel utca 15. felől, a 12-es kapucsengőt keresd!

  • Cím: Föld 2222 – improvizációs színházi előadás klíma szorongás, klímaváltozás témakörben
  • Az előadás időtartama: 90 perc
  • Célcsoport: közép- és általános iskolások, felnőttek
    Személyi feltételek: egy műsorvezető, egy szakértő aktivista, egy pszichológus, négy színész, egy technikus
Hírlevél
Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

A tavalyi évben megrendezett, nyári, SZABAD A P-ART! rendezvényünkön óriási közönségsikert aratva lépett fel az Itt és Most Társulat. Úgy vélem, hogy egy igen tehetséges, jól összeszokott társulat előadását volt szerencsénk megnézni, egy olyan társulatét, akiknél valóban nincs két egyforma előadás, akik hetente, naponta képesek megújulni, rendkívül kreatívan és játékosan megmutatva mindennapjainkat, emberi szokásainkat, hibáinkat, és az élet édes-kesernyés, csodálatos létét komikusan megelevenítve.

Rita

SZABAD A P-ART!

Az első fellépésük után egyértelmű volt, hogy újra őket kérjük fel a tervezett gyerekszínházi előadásunkra, és ismét jól döntöttünk. Az Itt és Most Társulat tagjai fergeteges, vidám, ötletes előadást rögtönöztek, bevonva a gyerekeket és felnőtteket is a produkcióba.  Mivel mindenki remekül érezte magát, hamar elröppent az idő, a másfél órás előadást rövidnek éreztük. Elfogulatlanságunkat bizonyítja, hogy a jelenlévőktől is kaptunk köszönő leveleket, pozitív visszajelzéseket. Csak ajánlani tudjuk bárkinek ezt a tehetséges csapatot!

Juli, J+H Kft.

Gregersen Art Point