Képzések

Improvizációt mindenkinek!

Akadémiai képzés, nyári táborok, örömjáték

Maximálisan hiszünk az improvizáció személyiség és közösség fejlesztő hatásában!

Az improvizáció nem csak a színészeké. Tapasztalt trénereink vezetésével Te is kipróbálhatod magad a rögtönzés világában. Háromórás műhelyek, egynapos tréningek, hosszabb kurzusok és táborok közül válogathatsz, hogy megtaláld a neked való képzést.

Miért jó improvizálni?

Az improvizáció a jelenlét művészete.  Színpadi előképzettség nélkül és tapasztalt előadóként is újat élményeket nyújt minden egyes alkalommal. Tréningeinken különböző készségfejlesztő gyakorlatokat ismerhetsz meg, és természetesen jeleneteket, helyzetgyakorlatokat is játszunk.

Fejleszted magad

Az imprózás olyan, mint egy jó edzés – fejlődik a figyelmed, a szociális és kommunikációs képességeid.

Kapcsolódsz

Az imprózás társas műfaj, közösségi élmények aktív részese leszel. Új világokat, új embereket ismerhetsz meg.

Megtörheted a rutint

Ha imprózol, a váratlanra mondasz igent. A biztonságos közegben bátran kísérletezhetsz cselekvési lehetőségekkel.

Feltöltődsz

Az alkotó, örömteli tevékenység erőt ad ahhoz, hogy a mindennapokban is bátran, asszertívan reagálj ismeretlen helyzetekre. 

Rugalmasabb leszel

Növeled a stressztűrő képességedet és rezilienciádat, ami szakmai helyzetekben és a magánéletben is jól jöhet.

Törődsz magaddal

Képzéseinknek nincs terápiás célja, ám az imprózás lelki egészségedére is jó hatással van, önreflexióra ösztönöz.

Miért
hasznos a mindennapokban?

Az improvizációt jó szívvel ajánljuk azoknak, akik szeretnek és mernek játszani, és azoknak is, akik még nehezen reagálnak spontán ajánlatokra.  Imprózni meglehetősen szórakoztató dolog, és amellett, hogy kikapcsolódsz, egyéb pozitív hatásait is élvezheted.

képzések

Milyen képzéseket választhatsz?

Délelőtti Örömjáték

6 000 Ft

/fő/alkalom

 • Résztvevők: kezdők, újrakezdők, haladók
 • Típus: heti rendszerességű tréning
 • Csoport: nyitott
 • Időpont: keddenként 9.30-12.30

ReImpró

6 000 Ft

/fő/alkalom

 • Résztvevők: kezdők, újrakezdők, haladók
 • Típus: heti rendszerességű tréning 2024. május 22-től
 • Csoport: nyitott
 • Időpont: szerdánként 18.00-21.00

Itt és Most Impró Akadémia: Alapozó 1.

70 000 Ft

/ fő / kurzus

 • Résztvevők: folyamatban gondolkodók
 • Típus: 8 alkalmas tanfolyam
 • Csoport: állandó
 • Időpont: 2024. szeptembertől csütörtök esténként

Itt és Most Impró Akadémia: becsatlakozás

Az Itt és Most Impró Akadémia moduláris felépítésének köszönhetően lehetőséged van arra, hogy a korábban elkezdett képzésedet a megfelelő tudás szintű csoportban folytasd tovább egy későbbi alkalommal.

Ha már jártál hozzánk, és szívesen folytatnád, írj nekünk a szervezes@ittesmosttarsulat.hu címre, mi pedig értesítünk, amikor a neked megfelelő csoport elindul!

 

Itt es Most Improv Academy, English Course: Foundation 1.

HUF 70 000

/ person / course

 • Participants: interested in longer engagement
 • Type: 8 unit course
 • Group: fixed
 • Timing: Wednesday evenings from September 2024.

ImproCamp Ráday

55 000 Ft

/ fő 

 • Résztvevők: táborozni szeretők
 • Típus: 3 napos intenzív képzés
 • Csoport: nyitott
 • Időpont: 2024. augusztus 9-11-ig

Egynapos workshopok

18 000 Ft

/fő/alkalom

 • Résztvevők: egy-egy téma iránt érdeklődők
 • Típus: intenzív tréningnap
 • Csoport: nyitott
 • Időpont: szervezés alatt

Közösségi irányelvek

Fontosnak tartjuk,  hogy minden képzésünkön és közösségi programunkon egységes, mindenki által elfogadott keretek között dolgozhassunk, ezeket foglaltuk össze ebben a dokumentumban. 

Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

A pillanatban lenni, elfelejteni a külvilágot. Ezt jelenti nekem a délelőtti örömjáték. A játékoknak köszönhetően valahogy kikapcsol a folyton zakatoló agyam, a megfelelési kényszerem, és bekapcsol a felhőtlen, játékos részem és három órán át elfelejtem a külvilágot, a problémáimat és a tennivalók. Nem kell semmiféle felkészülés, valahogy a játékok olyan gondolatokat és ötleteket hoznak elő belőlem, amikre nem számítok. Olyan klassz és elfogadó hangulat alakul ki, ahol tényleg nincs rossz döntés, vagy rossz jelent, és nem tragédia ha valamiről úgy érzem, nem sikerült olyan jól. Sokat tanulok magamról, és a partnerrel való közös játékról is, az egymásra figyelésről, ami aztán átszivárog a hétköznapjaimba is. És sokat tanulok az impróról is, ami egy csodálatosan szuper technika a bátorság növelésére. 🙂"

 

Veronika
résztvevő
Délelőtti Örömjáték

Nekem az impró új közösségi élményt, barátokat, új kikapcsolódási lehetőséget adott. Segített, hogy a hétköznapokban is lazább legyek, ne gondoljak túl annyi mindent. Érdekes tapasztalásokat kaptam magammal kapcsolatban, hogy váratlan szituációkban hogyan reagálok. Az impróban nincs jó vagy rossz válasz, nem akarok megfelelni, és ezt már sikerül átemelni a hétköznapokba is."

 

Peti
résztvevő
Itt és Most Impró Akadémia

Ötödik éve veszek részt az Itt és Most Társulat kurzusain és előadásain. Mit ad nekem az impró? 180 perc intenzív kikapcsolódást kedves, intelligens emberek társaságában. Totális kiszakadást a hétköznapok monotonitásából. Amikor átlépem az Erkel utca 15. kapuját, megérkezek egy másik univerzumba, ahol bárki  lehetek, bármi megtörténhet. Mindegyik alkalom meglepetés, nem lehet előre tudni, hogyan alakul aznap a történet. Olyan, mint a Kinder-tojás, csak izgalmasabb, és nem hízlal."

 

Gábor
résztvevő
Itt és Most Impró Akadémia

A Délelőtti örömjáték számomra feltétlen gyermeki örömöt és a játékot, önfeledt játékot adott és olyan tudatállapotok és hangulatok megélését és azok váltogatását amiket amúgy ritkán tapasztaltam meg, főleg ennyire intenzíven és gyorsan váltakoztatva, egy biztonságos közegben."

 

Levente
résztvevő
Délelőtti Örömjáték

Amikor először a véletlen sodort az Itt és Most műhelyébe, még nem sejtettem, hogy ennél ideálisabb hely számomra a kreatív energiák feltöltésére nem létezik. Felszabadít, mások felé odafigyelőbbé tesz, és hagyja, hogy a képzelet szárnyakon repítsen. Megtanít a csend, a gesztus, a hang erejére - az optimális önkifejezésre."

 

Andi
résztvevő
Itt és Most Impró Akadémia

Sokszor érzem, hogy hálás vagyok amiért megismerkedhettem az impróval és ezekkel a fantasztikus emberekkel, akik itt rendszeresen megfordulnak. ♡"

„Erőt ad számomra a sok élmény, amit az imprókon, egyéb alkalmakon szereztem, a támogatás, amit itt kaptam."

„Lelkesít, amikor jöhetek imprózni. Az impró mindig feltölt, még akkor is, ha épp nehezebb az adott alkalom. Hálás vagyok, hogy rátaláltam az Itt és Mostra. ☺"

„Amikor azt látom, hogy milyen sokat változtam a tanfolyam után, és milyen sokat változtak a többiek is, elcsodálkozok, milyen sokat adhat a közösség és az impró."

„Meg kellett tanulnom felismerni az érzéseim, értelmezni azokat és ebben rengeteget segített az impró ♡"

„Boldoggá tesz, amikor önfeledten játszó imprósokat látok és köztük lehetek."

„Élvezem, ha veletek játszom."

„Sokszor érzem, hogy az impró milyen sokat változtatott az életemen ☺ Köszönöm"

 

résztvevők
Itt és Most Impró Akadémia

Na ez a csapat tényleg érti a dolgát! 😉
Profi, felkészült, szakmailag és emberileg nagyon jól képzett oktató gárdával, színes előadásokkal gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Szeretek náluk tanulni, mert a tanfolyamokon a tőlük tanult tudással és a velük átélt tapasztalatokkal az élet más területein is jobban tudok érvényesülni. Segít, hogy felszabadíthassam a gátlásaimat, érvényt adjak az érzéseimnek, gyorsabban megtaláljam a szavakat, amiket keresek és rugalmasabb legyek. Szeretem az imprót, nagyon kell a világnak ez a műfaj, mert az egyediségünket erősíti és ez az egyetlen esély ahhoz, hogy mi irányítsuk az életünket. Felszabadult leszek a nap végére és ez meghatározza a hetemet. Köszönöm."

 

Sas Ágnes
Impró Akadémia résztvevő

Miért szeretek imprózni? Először kétkedve fogadtam, amikor egy barátom meghívott a csoportba, hogy megy-e ez nekem, biztosan jobb lennék a hagyományos színjátszásban, amikor egy konkrét, előre tudható szerepet kell alakítani. Megszerettem az imprót, mert…

 1. kikapcsol a gondolataimból, a hétköznapi problémákból
 2. kreatív, fejleszti a spontenást, reakciókat, másikra figyelést, amit való életben lévő szituációkban is lehet kamatoztatni
 3. fejleszti a szókincset
 4. nyelvtanárként a munkámban is tudok egy-egy játékból ihletet meríteni
 5. jó a társaság, lehet pl. más egyéni vállalkozókkal, hasonló gondolkodású emberekkel ismerkedni

 

Judit
résztvevő
Délelőtti Örömjáték

Annyira szeretek járni, hogy receptre írnám fel mindenkinek vagy ajándéknak adnám. Tökéletes kikapcsolódás. Amikor ott vagyok az tényleg az "itt és mostban" történik, olyan élvezetes, sodró lendületű, feltöltő örömjáték, mindent ki lehet zárni közben. Önismeretre is kiváló. Le lehet tenni a betanult és gyakorolt szerepeinket, és újra lehet vidám gyereknek lenni , hisztis főnököt játszani, bármit, ami csak az eszünkbe jut és ezen még jókat is lehet nevetni.

 

Gyöngyi
résztvevő
Délelőtti Örömjáték

Az Itt és Most remek kurzusokat és eseményeket kínál azoknak, akik ki szeretnék próbálni vagy folytatni akarják az imprót, mint játékot, színészetet, szórakozást, vagy fejlődni akarnak helyzetek kezelésében, vagy izgulnak szerepléskor, pedig nem akarnak, vagy meg akarnak ismerni új embereket :). Szuperbarátságos és jófej társaság."

 

Sarankó Nina
Impró Akadémia résztvevő

Hírlevél