Előadások

Függőségeink

„Mindenki függ valamitől…” – Hiperkarma

Attól függ… Munka, karrier, határidőnapló, okostelefon, képernyő, like-ok száma, szerencsejáték, haverok, piálás, csak egy tüske, csak egy kis pörgés, csak egy slukk, csak hogy tudjak aludni… Te mitől függsz?
A Függőségeink egy olyan prevenciós előadás, aminek fókuszában a didaktikus üzenetek sulykolása és ítélkezés helyett a kérdésfelvetés és a több nézőpontú gondolkodás áll. Interaktív keretek között játszunk hiányról, vágyról, feszültségoldásról. A komplex program improvizációs színházi részekből, csoportmunkából, szakértői tapasztalatok és személyes történetek megosztásából áll.

Mire épül az előadás?

Együttműködés

A programbfejlesztésében és lebonyolításában aktív szerepet játszanak a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió (röviden: KIMM) ráckeresztúri drogterápiás otthonának volt vagy jelenlegi lakói is.

Elismert és támogatott

A Függőségeink az Itt és Most Társulat számára kiemelten fontos projekt. Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap és Budapest Főváros IX. Kerület Önkormányzata által többszörösen támogatott produkció, megvalósításába pályázati forrásokat is be tudunk vonni.

Szakmai innováció

A Függőségeink túlmutat a hagyományos drogprevenciós programok keretein. Hiánypótló kezdeményezésként jellemzik a pedagógusok, és a diákok azonnal reakciói, előadás utáni visszajelzései is bizonyítják hogy hatásos a program.

Közelgő előadások

Praktikus tudnivalók

Ha nem jártál még improvizációs előadáson:

  • Igen, ez valóban egy olyan előadás, aminek se a műfaja, se a története nincs előre meghatározva.
  • Nincs szövegkönyv, nem próbáltunk be előre jeleneteket, viszont sokat tréningezünk, hogy bátran mondjunk igent az ismeretlenre.
  • A színpad a színészeké és közreműködőké – nézői széked biztonságából figyelheted, mi történik.
Helyszín

Itt és Most Közösségi Tér,
1092 Budapest,
Ráday utca 18.

Bejárat az Erkel utca 15. felől, a 12-es kapucsengőt keresd!

  • Cím: Függőségeink – drogprevenciós, improvizáció alapú előadás, iskoláknak, cégeknek
  • Az előadás időtartama: 60 perc előadás + 60 perc feldolgozó beszélgetés
  • Célcsoport: gimnáziumok, egyetemi közösségi terek, művelődési házak, stb.
  • Személyi feltételek: egy játékmester, négy színész, két szakember, egy technikus
Hírlevél
Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

“A társulat a Függőségeink c. programjukkal tartott előadást, Tata és kistérsége középiskolásai számára. A visszajelzésekből tudjuk, hogy nagyon sikeres volt a műsor. Nagyon tetszett, ahogy a fiatalokat bevonták az előadásba, és az általuk felkínált problémákat adták elő improvizációs módon. Az előadás felépítése, a színészi munka, az előadás végi kérdés-válasz, ötletes, hasznos, elgondolkodtató, és preventív volt.”

Busa Attila

addiktológiai konzultáns,
a tatai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum titkára

“A 9-12 osztályosoknak erős érzelmi bevonódást segítő, mozgósító, egyben életszerű bemutatásban volt részük az összes függőségről. Az ezt követő szakmai beszélgetés során feltett sok és változatos kérdés a tanulók részéről azt mutatta, hogy az improvizációs színház teljes mértékben elérte a kitűzhető (és a kitűzött) célokat.”

Stiblár Erika

iskolai tehetséggondozó pszichológus