Előadások

A gyáva

Éva ma lett 30 éves. 10 éve férjnél van. Luxus életet él. Találkozik egy fiúval. A fiú fiatalabb nála. Szereti Évát. Talán Éva is beleszeret. Talán új életet kezdhet. Talán, talán, talán… Sarkadi Imre azonos című kisregénye ezúttal rendezett formában, egy társulati tagunkkal és egy külsős színésszel kerül színpadra. Az imprós kívül szokásos játékterünktől is elszakadtunk, s kicsiny stábunk az Itt és Most Színház kávézójába álmodta bele ezt a máig modern történetet, amely leginkább a szerelemről szól… és a kapcsolatokról… és az identitás keresésről… és a döntéseink következményeiről… és, és, és

Mire épül az előadás?

Az előadásra elsősorban a felnőtt korosztályt várjuk, akiket az általunk az előadással feltett kérdések foglalkoztatnak és esetleg még beszélgetni is volna kedvük felnőtt dolgokról. 

Rendezett előadás

Az Itt és Most Társulat történetében első alkalommal játszunk olyan előadást, amelynek formanyelve eltér az imprótól. Varju Nándor, a darab színpadra alkalmazója és rendezője ezt a monologikus kisregényt két színésszel álmodta a kávézónk színpadára.

Intim tér

Mindenben nem rugaszkodtunk el az imprótól, igyekeztünk a rögtönzés személyességét, jelenidejűségét megtartani, s erre a legjobb eszköznek a térhasználatot, a játszók és a közönség testközelségét találtuk.

Beszélgetés

Az előadás örökké aktuális kérdéseket feszeget, ráadásul azon vagyunk, hogy a kérdések kérdések is maradjanak, ne mi mondjuk meg a tutit. Hogy mindenki kíváncsiságát kielégítve mehessen haza, az előadás után beszélgetésre várjuk a nézőket.

Közelgő előadások

Élménybeszámoló egy korábbi előadásról:

Praktikus tudnivalók

  • Ez alkalommal rendezett előadásra váltasz jegyet. 
  • Van szövegkönyve, ezzel együtt estéről estére piciket változhat az előadás. 
  • S ahogy nálunk mindig: a színpad a színészeké és közreműködőké – nézői széked biztonságából figyelheted, mi történik.
Helyszín

Itt és Most Közösségi Tér,
1092 Budapest,
Ráday utca 18.

Bejárat az Erkel utca 15. felől, a 12-es kapucsengőt keresd!

  • Cím: A gyáva – monodramatikus játék két szájra
  • Az előadás időtartama: 60 perc plusz beszélgetés
  • Célcsoport: felnőttel
  • Személyi feltételek: két színész, rendező, technikai személyzet egy játékmester, egy zenész, négy színész, egy technikus
Hírlevél
Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

A tavalyi évben megrendezett, nyári, SZABAD A P-ART! rendezvényünkön óriási közönségsikert aratva lépett fel az Itt és Most Társulat. Úgy vélem, hogy egy igen tehetséges, jól összeszokott társulat előadását volt szerencsénk megnézni, egy olyan társulatét, akiknél valóban nincs két egyforma előadás, akik hetente, naponta képesek megújulni, rendkívül kreatívan és játékosan megmutatva mindennapjainkat, emberi szokásainkat, hibáinkat, és az élet édes-kesernyés, csodálatos létét komikusan megelevenítve.

Rita

SZABAD A P-ART!

Az első fellépésük után egyértelmű volt, hogy újra őket kérjük fel a tervezett gyerekszínházi előadásunkra, és ismét jól döntöttünk. Az Itt és Most Társulat tagjai fergeteges, vidám, ötletes előadást rögtönöztek, bevonva a gyerekeket és felnőtteket is a produkcióba.  Mivel mindenki remekül érezte magát, hamar elröppent az idő, a másfél órás előadást rövidnek éreztük. Elfogulatlanságunkat bizonyítja, hogy a jelenlévőktől is kaptunk köszönő leveleket, pozitív visszajelzéseket. Csak ajánlani tudjuk bárkinek ezt a tehetséges csapatot!

Juli, J+H Kft.

Gregersen Art Point