Előadások

Tandem

Két ember a színpadon. Kik lehetnek? Miért épp itt vannak és miért épp most vannak itt? Mi a dolguk egymással?

A Tandem előadásban a közönség ötleteiből inspirálódva ugrik fejest két páros az ismeretlenbe.

A duók lényege a két fél közötti összhang, a kémia, az a bizonyos szikra, amitől a végeredmény felejthetetlenné válik. Figyelem: a jeleneteket nagyban befolyásolja a közönség, az aznapi időjárás, és az esemény hangulata. Ami a színpadon történik, az ott is marad!

Mire épül az előadás?

Kapcsolatok

Az előadás fókuszában az éppen megjelenített karakterek közötti kapcsolat, emberi viszony áll. Játszóink egy-egy előadás során több szereplő bőrébe is bújhatnak.

Rövid jelenetek

A szereplők története rövid jelenetek során bontakozik ki. Utazhatunk térben, időben, akár generációkat, évszázadokat átívelve is.

Intimitás

A technikai effektek, a hangok és a fény, illetve a játszók nézőkhöz való közelsége rendkívül finom, intim atmoszférát teremt, amely lehetőséget ad igazán bensőséges jelenetek megszületésére is.

Közelgő előadások

Praktikus tudnivalók

Ha nem jártál még improvizációs előadáson:
  • Igen, ez valóban egy olyan előadás, aminek se a műfaja, se a története nincs előre meghatározva.
  • Nincs szövegkönyv, nem próbáltunk be előre jeleneteket, viszont sokat tréningezünk, hogy bátran mondjunk igent az ismeretlenre.
  • A színpad a színészeké és közreműködőké – nézői széked biztonságából figyelheted, mi történik.
Helyszín

Itt és Most Közösségi Tér,
1092 Budapest,
Ráday utca 18.

Bejárat az Erkel utca 15. felől, a 12-es kapucsengőt keresd!

VAGY

Előzetes egyeztetés alapján bármely budapesti vagy vidéki helyszín.

Általános információk
  • Cím: Tandem – improvizáció négy személyre
  • Az előadás időtartama: kb. 60 perc
  • Célcsoport: felnőttek
  • Személyi feltételek: négy színész, egy technikus
Hírlevél
Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

A tavalyi évben megrendezett, nyári, SZABAD A P-ART! rendezvényünkön óriási közönségsikert aratva lépett fel az Itt és Most Társulat. Úgy vélem, hogy egy igen tehetséges, jól összeszokott társulat előadását volt szerencsénk megnézni, egy olyan társulatét, akiknél valóban nincs két egyforma előadás, akik hetente, naponta képesek megújulni, rendkívül kreatívan és játékosan megmutatva mindennapjainkat, emberi szokásainkat, hibáinkat, és az élet édes-kesernyés, csodálatos létét komikusan megelevenítve.

Rita

SZABAD A P-ART!

Az első fellépésük után egyértelmű volt, hogy újra őket kérjük fel a tervezett gyerekszínházi előadásunkra, és ismét jól döntöttünk. Az Itt és Most Társulat tagjai fergeteges, vidám, ötletes előadást rögtönöztek, bevonva a gyerekeket és felnőtteket is a produkcióba.  Mivel mindenki remekül érezte magát, hamar elröppent az idő, a másfél órás előadást rövidnek éreztük. Elfogulatlanságunkat bizonyítja, hogy a jelenlévőktől is kaptunk köszönő leveleket, pozitív visszajelzéseket. Csak ajánlani tudjuk bárkinek ezt a tehetséges csapatot!

Juli, J+H Kft.

Gregersen Art Point