Előadások

Filcember

Zene. Színház. Képzőművészet. Közös alkotás, egymásból inspirálódás új szintre emelve.

A vizuális jegyzetelés műfaja Európában, azon belül Magyarországon az utóbbi években jelent meg, elsősorban üzleti rendezvényeken, konferenciákon.

A vizuális jegyzetelők valós időben készítenek rajzokat az elhangzottakról, különböző színű filcekkel flipchart papírokra rajzolva ragadják és örökítik meg az előadások lényegét. A végeredmény sok oldalnyi, képregényszerű, művészeti alkotásként is helytálló rajz, amely alapján rekonstruálható az elhangzottak esszenciája. Nem csak Magyarországon, de világszinten is elsőként teszünk kísérletet arra, hogy ezt a rendkívül friss művészeti ágat ötvözzük az improvizációs színházzal.

Mire épül az előadás?

Grafikus jegyzet

A vizuális jegyzetelő az előadás első pillanatától követi az eseményeket, és az elhangzott történetek, a látott jelenetek alapján grafikus jegyzetet készít. Az alkotó folyamatot projektor segítségével a falra vetítjük, így a nézők is szemtanúi lehetnek a rajzok születésének.

Kiállítás

A végeredmény a zenéből inspirálódó jelenetek alapján készült képregény, amelynek oldalait a nézők az előadás után megtekinthetik. Az elkészült képregényeket kiállítjuk az Itt és Most Közösségi Térben.

Kísérleti előadás

A Filcember a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott új bemutató, amely jelenleg a végleges kidolgozás stádiumában van.

Élménybeszámoló egy korábbi előadásról:

Közelgő előadások

Praktikus tudnivalók

Ha nem jártál még improvizációs előadáson:
  • Igen, ez valóban egy olyan előadás, aminek se a műfaja, se a története nincs előre meghatározva.
  • Nincs szövegkönyv, nem próbáltunk be előre jeleneteket, viszont sokat tréningezünk, hogy bátran mondjunk igent az ismeretlenre.
  • A színpad a színészeké és közreműködőké – nézői széked biztonságából figyelheted, mi történik.
Helyszín

Itt és Most Közösségi Tér,
1092 Budapest,
Ráday utca 18.

Bejárat az Erkel utca 15. felől, a 12-es kapucsengőt keresd!

Általános információk
  • Cím: Filcember – művészeti ágakon átívelő improvizációs előadás
  • Az előadás időtartama: kb. 60 perc
  • Célcsoport: felnőttek
  • Személyi feltételek: egy zenész, egy vizuális jegyzetelő, öt színész, két technikus
Hírlevél
Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

A tavalyi évben megrendezett, nyári, SZABAD A P-ART! rendezvényünkön óriási közönségsikert aratva lépett fel az Itt és Most Társulat. Úgy vélem, hogy egy igen tehetséges, jól összeszokott társulat előadását volt szerencsénk megnézni, egy olyan társulatét, akiknél valóban nincs két egyforma előadás, akik hetente, naponta képesek megújulni, rendkívül kreatívan és játékosan megmutatva mindennapjainkat, emberi szokásainkat, hibáinkat, és az élet édes-kesernyés, csodálatos létét komikusan megelevenítve.

Rita

SZABAD A P-ART!

Az első fellépésük után egyértelmű volt, hogy újra őket kérjük fel a tervezett gyerekszínházi előadásunkra, és ismét jól döntöttünk. Az Itt és Most Társulat tagjai fergeteges, vidám, ötletes előadást rögtönöztek, bevonva a gyerekeket és felnőtteket is a produkcióba.  Mivel mindenki remekül érezte magát, hamar elröppent az idő, a másfél órás előadást rövidnek éreztük. Elfogulatlanságunkat bizonyítja, hogy a jelenlévőktől is kaptunk köszönő leveleket, pozitív visszajelzéseket. Csak ajánlani tudjuk bárkinek ezt a tehetséges csapatot!

Juli, J+H Kft.

Gregersen Art Point