Reboot az irodában

2022. júl 15. | Itt és Most Társulat Hírek és Blog, Saját híreink

2022-ben a munkáltatók számára kihívást jelent visszacsalogatni az alkalmazottakat az irodába. Reboot tréningünk hatására ismét felmerül az igény a közös együttlétre a munkahelyen, ami nem csak az egyéni munkavégzés miatt hasznos. Inspiráló beszélgetések zajlanak a folyosókon valamint a kávéra várakozva, és ezeknek az interakcióknak köszönhetően erősödik a kötődés a kollegák között. Az online tér közege […]
Itt és Most Társulat Bán-Horváth Veronika és Szőke Gábor

Itt és Most Társulat Bán-Horváth Veronika és Szőke Gábor

2022-ben a munkáltatók számára kihívást jelent visszacsalogatni az alkalmazottakat az irodába.

Reboot tréningünk hatására ismét felmerül az igény a közös együttlétre a munkahelyen, ami nem csak az egyéni munkavégzés miatt hasznos. Inspiráló beszélgetések zajlanak a folyosókon valamint a kávéra várakozva, és ezeknek az interakcióknak köszönhetően erősödik a kötődés a kollegák között. Az online tér közege ezeket a spontán helyzeteket nem tudja megteremteni. A távmunka során a 2D-ben folytatott meetingek, a személyes kapcsolódás hiánya mélyíti a távolságot azok között, akik többnyire online dolgoznak együtt. A csapatban átélt munkavállalói élmények hiánya pedig lerövidítheti a kiégéshez vezető utat. A home office környezetben nehezebb egymáshoz kapcsolódni, pedig a közös pontok jó alapot adnak akár szakmai kérdések átbeszélésére is. Ezek megtalálását segíti elő a közös tréninghelyzet. Mi az improvizációs színházi eszközöket alkalmazó ReBoot tréning alapja?

Játékosítás!

Egy élményalapú gazdaság korában a munkáltatók számára elsődleges feladat a munkavállalói élmények iránti egyre növekvő igény felismerése. A játék egy ösztönös magatartás, segíti az információk feldolgozását, az átélt élményeken keresztül azok tárolása is tartósabbá válik. A játékos tréning során megszülető spontán interakciók gyökeresen átformálják a munka, a kapcsolatteremtés és kikapcsolódás ma ismert aspektusait. Ez a fajta technika lehetőséget ad valami új megteremtésére, rejtett energiákat szabadít fel, oldja a feszültséget, megengedi a hibázás lehetőségét, sőt rámutat ennek előnyére is. Egy felelősségteljesebb munkakört betöltő személy egyre kevésbé engedi meg magának a játékosságot, a kreativitás szabadon áramlását. Ha azonban egy olyan munkahelyi környezetet szeretnénk kialakítani, ahol proaktív, kreatív, szabadon gondolkodó kollégák vannak jelen, akkor a játékosságnak mindenképpen helye lesz a jobb munkavállalói élményt segítő eszköztárunkban.