Közöd? - Nyári imprótábor az Itt és Most Társulattal

Közöd!

Gondolat felhő piktogram

"Nem ettem. Két napja. Azaz csak annyit, amennyit otthon, este, de a görcstől az se ment le valami könnyen. Subi, gondolom, Győző utasítására, nemcsak a kajámat tüntette el a táskámból, de a pénzemet is."

(részlet Kalapos Éva Massza c. kötetéből)

 

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata jóvoltából 2020-ban kezdtük meg Közöd?! című előadás formánk fejlesztését. A program szervezésébe, az előadások elkészítésébe és lebonyolításába a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványt vonjuk be.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány munkatársainak hitvallása:

„Elsődleges feladatunk a gyerekek és fiatalok meghallgatása, a bajba jutott gyerekek segítése. Azon dolgozunk, hogy az ENSZ definíciója szerinti gyermeki jogok megvalósuljanak Magyarországon. Küldetésünknek érezzük, hogy a gyerekekkel kapcsolatba kerülő felnőttek a gyerekek mindenek felett való érdekeit képviseljék. Legfőbb értékeink a gyerekközpontúság, a bizalom, az együttműködés, és felelősség.”

Az előadásokra meghívott szakértő, aki szakmai oldalról elemzi a jeleneteket Reményiné Csekeő Borbála, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője, pszichológus, pszichológia tanár, szupervízor, családterapeuta és pszichodráma asszisztens. Hetedik éve az 1993 óra működő Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője.

A Kék Vonal szolgáltatásinál évek óta az egyik vezető téma a kortársak közötti konfliktusok, és a kortárs bántalmazás. Az Alapítvány éjjel-nappal elérhető segélyvonalai és online konzultációs felületei mellett rendszeresen tart prevenciós foglalkozásokat, többek közt, kortárs bántalmazás, bullying, cyberbullying témakörben. A témához kapcsolódva szervezet munkatársai, egy finn-svéd-észt együttműködésben megvalósult projekt tapasztalatait felhasználva 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzést dolgoztak ki a biztonságos iskolákért. A Kék Vonak Gyermekkrízis Alapítvány témában jártas, diák önkéntesei szintén részt vesznek az előadáson; a néző diákoknak az előadás után lehetősége nyílik kerekasztal beszélgetések során megvitatni velük a látottakat.

ikon

Írj nekünk a szervezes@ittesmosttarsulat.hu e-mail címre!

WordPress Theme built by Shufflehound. © Copyright 2021, Itt és Most Társulat          ÁSZF