Miben más az Itt és Most Társulat előadása a megszokott budapesti színházakhoz képest

2021. nov 18. | Itt és Most Társulat Hírek és Blog, Saját híreink

A budapesti Itt és Most Társulat több szempontból is kitűnik a klasszikus repertoár színházak köréből, színes előadásaikon túl különböző interaktív programokat is nyújtanak az érdeklődőknek. Improvizációs színházi előadásokkal ritkábban találkozni a fővárosban, ezért sokan nem is tudják mit jelent ez pontosan, és hogy mit várhatnak egy hagyományos kőszínházi előadáshoz képest. Improvizációs színház Budapesten Az ilyen […]
Itt és Most Társulat Memento című előadáson készült fotó, Bán-Horváth Veronikáról és Szőke Gáborról, fotós Fekete Attila.

Itt és Most Társulat Memento előadás.

A budapesti Itt és Most Társulat több szempontból is kitűnik a klasszikus repertoár színházak köréből, színes előadásaikon túl különböző interaktív programokat is nyújtanak az érdeklődőknek. Improvizációs színházi előadásokkal ritkábban találkozni a fővárosban, ezért sokan nem is tudják mit jelent ez pontosan, és hogy mit várhatnak egy hagyományos kőszínházi előadáshoz képest.

Improvizációs színház Budapesten

Az ilyen típusú színházi előadások már céljukban is különböznek a megszokott színházi előadásoktól. Nem egy adott dráma színreviteléről van szó, nem csupán egy történet eljátszásáról, hanem a pillanat átéléséről. Az impróra épülő előadások különlegességét ez a folyamatos bizonytalanság adja, sem a nézők, sem a színészek nem tudják előre megmondani az előadás vagy éppen a következő jelenet végét.

Az ilyen események konstans éberen tartják a nézőt, és egyszerre az egymásra való figyelemre tanítják. A budapesti Itt és Most Társulat előadásai arra adnak lehetőséget, hogy szolidaritást és bizalmat is növeljünk egymás iránt, miközben „csak” egy színházi előadáson ülünk.

Lényeg a közösségi élmény, egy tartalmas együttlét, mely során olyan tudást sajátíthatunk el, amely számos más területen is előnyös lesz!

Itt és Most Társulat előadásai

A Társulat színes budapesti színházi előadásokkal vár minden érdeklődőt. Az utca embere során a nézők történeteiből alakul ki az imprószínészek által az előadás, így adja magát, hogy minden alkalom egyedi, egyszeri és megismételhetetlen. A Függőségeink az éppen jelen levő vendégek által foglalkoztatott függőségeket járja körül, a Memento pedig egy hőst választ a közönség, akinek az útját vizsgálják – visszafelé!

A MesélŐK családi előadás, ahol a gyerekek tapasztalhatják meg az imprószínházat. Párok történeteit meséli a Tandem, női sorsokról pedig a Nők most. A szépirodalom felé inkább közeledve pedig a Kulcsember előadásokon egy-egy meghívott kortárs író, költőt és műveit járják körbe.

Ha viszont a fővárosban nem tudod elérni az előadásainkat, akkor lehetőség van online impróshowra, a Konfetti ugyanolyan interaktív színházi előadást nyújt számodra, csak a digitális térben.

Itt és Most Társulat tagjai vidáman.

Itt és Most Társulat tagjai vidáman.

Az imrovizációs színház előnyei

Előnyök tekintetében nagyban másféle hasznokkal társulnak az improvizációs színház estjei a hagyományos budapesti színházakéhoz képest. Ez a színházi forma a jelenlétre teszi a legnagyobb hangsúlyt, a színes jelenetek számos hatása kiterjed mind az egyénre, mind a közösségre.

Segít az érzelmek megértésére és kimondására, ezzel együtt az empátia könnyebb és gördülékenyebb kiépítésére. Ennek köszönhetően a kapcsolódás a körülöttünk lévő emberekhez sokkal organikusabban és könnyebben alakul, legyen szó munkahelyről, családról vagy egy idegen szituációban való megfelelésről.

Továbbá fejleszti a kommunikációt, a kooperációt, fejleszti az önbizalmat és erősíti a kreativitást. Többek között, ezen előnyök miatt is van lehetőség az Itt és Most Társulatnál céges csapatépítő események rendelésére, ahol is az adott közösség igényeire szabva alakítanak ki a színészek egy egyedi, személyes előadást, melyek nem csak a soft skillek fejlesztésére ad lehetőséget, de platformot biztosít mélyebb kapcsolatok kialakítására.

A csapatépítő tréningek nem csak budapesti helyszíneken, hanem vidéken és online is elérhetőek!