„Éva lehet megbecsült dekoráció, (…) csak egy nem lehet, önmaga”

2022. nov 6. | Itt és Most Társulat Hírek és Blog, Rólunk írták

A Két Lámpás színikritikai blog beszámolója a Sarkadi Imre: A gyáva című előadásunkról.

A Két Lámpás színikritikai blog írói A gyáva című előadásunkon jártak, és részletesen elemezték a látottakat.

„Az átdolgozás és a rendezés (szintén Varju Nándor munkája) remekül redukálta mindössze négy karakterre és néhány helyszínre a sok szereplős, sok helyszínen játszódó cselekményt, úgy, hogy közben megtartotta mind a társadalomkritikai élét, mind az emberi kapcsolatok komplexitását.”

„A szabadság ebben a világban személyes, párkapcsolati szinten is illuzórikus: Éva lehet megbecsült dekoráció, kihasznált szexuális objektum vagy álomfeleség, csak egy nem lehet, önmaga. Sok gondolkodni és beszélgetni valót adhat a dráma a szerelem, monogámia, poliamória kérdéskörében is. A darabot végigkísérő zene, amellett, hogy tökéletes korfestő hatással bír, jelzi Éva aktuális lelkiállapotát is, ahogy a fényezés is folyamatosan középpontban tartja.

Nem bírtuk levenni a szemünket Janó Anna kifejező arcjátékáról, nagyon koncentrált színészi jelenlétet hozott létre a színpadon, gesztusai és mimikája szavak nélkül is elmesélnék az egész történetet. Mindehhez tökéletes partner Boda Tibor, aki úgy valósítja meg a szerepháromszorozás színészi bravúrját, hogy ezt a virtuozitást képes háttérben tartani, minden megmozdulásával Éva karakterének kiemelését szolgálni.”

– olvahatjuk A gyáva című előadás beszámolójában.

Beleolvasok a cikkbe:

A Két Lámpás színikritikai blog

Közelgő programjainkról itt kaphatsz tájékoztatást:

Az Itt és Most Társulat műsora