„A művész, akinek nincs műfaja” – beszámoló A gyáva előadásról

2022. okt 27. | Itt és Most Társulat Hírek és Blog, Rólunk írták

Sarkadi Imre: A gyáva. Varju Nándor színpadi adaptációja. A főszerepben Janó Anna és Boda Tibor.

Bürger Nina beszámolója az f21.hu oldalon A gyáva című előadásról. Fotó: Varju Nándor

A gyáva – Monodráma két szájra

Idézet a cikkből:

Mit értünk a szabadság fogalma alatt? Ki miben látja a személyes szabadságát? Eltartott kellékfeleségként élni egzisztenciális problémák és szerelem nélkül, vagy a nyomasztó ismeretlenbe ugrani egy váratlanul fellángoló vonzalomtól vezérelve? Ezeket a kérdéseket feszegeti az Itt és Most Társulat A gyáva című előadása.

A belváros szívében, a Ráday utca 18. szám alatt megbúvó lakásszínházban üzemelő Itt és Most Társulat az improvizációs előadásaiktól eltérően most egy hagyományos módon színre vitt produkcióval készült, méghozzá a napjainkban méltatlanul alulreprezentált Sarkadi Imre kisregényéből. Az Itt és Most Társulat előadása érvényesen szólaltatja meg a szerző azonos című művét, ami ugyan a hatvanas években íródott, de mégis a mai napig el nem évülő alapvető emberi helyzeteket örökít meg.

A színpadi verzió mindezt egy családias, intim térben valósítja meg, ahol a nézők mintegy biodíszletként részesei az előadásnak.

Az előadás az egymásra utaltság, a kapcsolati függés, a szerelmi fellángolás, a megcsalás és a különböző társadalmi rétegek közt kialakuló párkapcsolatok kérdéseit járja körbe hatvan percben, két tehetséges színésszel és az általuk megformált négy főbb karakterrel.”

Beleolvasok a cikkbe:

A művész akinek nincs műfaja – beszámoló az Itt és Most Társulat bemutatójáról

Közelgő programjainkról itt kaphatsz tájékoztatást:

Az Itt és Most Társulat műsora