Gáspár-Singer Anna: Jellemző az előítéletesség ma Magyarországon

2022. dec 9. | Itt és Most Társulat Hírek és Blog, Rólunk írták

Gáspár-Singer Anna a NOA antiszemitizmus elleni konferencia programjához írt jeleneteket.

Az Itt és Most Társulat a NOA antiszemitizmus elleni konferenciáján mutatott be felolvasó színházi produkciót. A szövegkönyvet Gáspár-Singer Anna író alkotta. A Kibic magazin vele készített interjút.

Idézet a cikkből:

„Az antiszemitizmus a kormánypropaganda szerint ugyan hivatalosan nem létezik, de továbbra is jelen van a hétköznapokban, mondja Gáspár-Singer Anna író, aki a NOA antiszemitizmus elleni budapesti konferenciájához írt színházi jeleneteket. Az író szerint nem tesz jót egy kisebbségnek, ha jelen van a gyűlöletkeltés egy társadalomban még akkor sem, ha közvetlenül nem az ahhoz tartozókról szól.”

Idézet a cikkből:

„Sport, biztonság, gyűlöletbeszéd, gyűlöletbűncselekmény, oktatás, holokauszt-megemlékezés, média, többek között e témák mentén írt Gáspár-Singer Anna író színházi jeleneteket a zsidó élet mindennapjairól a NOA antiszemitizmus elleni konferencia alkalmára, amelyeket az Itt és Most Társulat adott elő. A konferenciát a Cseh Köztársaság Nagykövetségén rendezték meg, ahol részt vett többek között a miniszterelnökségről a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, magyarországi vallási vezetők, valamint a brüsszeli székhelyű – és Európa sokszínűségének elismeréséért küzdő – CEJI igazgatója, magyarországi ifjúsági szervezetek képviselői. A konferencia és a színházi jelenetek kapcsán beszélgettünk a szerzővel.”

Beleolvasok a cikkbe:

A Kibic magazin interjúja Gáspár-Singer Annával

Közelgő programjainkról itt kaphatsz tájékoztatást:

Az Itt és Most Társulat műsora