Komplex Iskolai Programok

Föld2222

Gondolatkísérlet, utópia vagy disztópia: hogyan és hol élünk 200 év múlva?

A globális felmelegedés és a klímaváltozás sokáig csak messzi, felfoghatatlan fenyegetésnek tűnt. Az elmúlt évtizedben az ijesztő jövőkép egyre közelebb került hozzánk. „Eddig is voltak forró nyarak!” – vonják meg néhányan a vállukat.

Van, aki hárít, van, aki cselekszik, és vannak olyanok is, akiknek mindennapi életében tartós stresszt, félelmet okoz a klímaválság. Az UNICEF Magyarország friss felmérése szerint a hazai fiatalok 90%-a állítja, hogy valamilyen mértékben szorongást él meg a klímaváltozással kapcsolatban, 33% pedig kimondottan erőteljesen szorong. A Föld 2222 c. előadásunkban szembenézünk a félelmekkel, megküzdési mechanizmusokkal, alkalmazkodási stratégiákkal.

Mit ad a program?

Katasztrófa-fantázia

Színészeink a nézők segítségével határozzák meg azt a jövőbeli eseményt, amely a klímaváltozás hatására bekövetkezett a Földön. Együtt formálják a karaktereket, akik története improvizált jelenetek sorozatában bontakozik ki.

Kérdésfelvetés

Vajon milyen lesz embernek lenni a Földön 200 év múlva? Mi jelenti a legnagyobb változást? Hogyan boldogul egy posztapokaliptikus világban egy balett-táncos? Egy kéményseprő, egy biológia tanár, egy hidegburkoló?

Együttműködés

A műsorvezető és a Greenpeace Magyarország aktivistája, valamint egy pszichológus szakértő beszélgetnek a történetről, a közönség bevonásával.

Élménybeszámoló egy korábbi előadásról:

Praktikus tudnivalók

  • Komplex improvizáció alapú program a klímaszorongás és a klímaváltozás témakörében
  • Milyen lesz a Föld 2222-ben, ha a klímaváltozás már most az ajtónkon kopogtat?
  • Katasztrófa-fantáziák és cselekvési lehetőségek
  • Célcsoport: 7-8 osztályosok, középiskolás diákok, egyetemi hallgatók
  • Időtartam: 45 perces improvizációs színházi előadás + 45 perces feldolgozó beszélgetés
  • Személyi feltételek: játékmester, négy színész, technikus valamint egy szakértő és egy pszichológus segíti a téma feldolgozását
Ajánlatkérés

Kíváncsi vagy, hogy miként tudná ez a program segíteni a te iskoládat?

Töltsd ki az űrlapot és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.


Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

“A társulat a Függőségeink c. programjukkal tartott előadást, Tata és kistérsége középiskolásai számára. A visszajelzésekből tudjuk, hogy nagyon sikeres volt a műsor. Nagyon tetszett, ahogy a fiatalokat bevonták az előadásba, és az általuk felkínált problémákat adták elő improvizációs módon. Az előadás felépítése, a színészi munka, az előadás végi kérdés-válasz, ötletes, hasznos, elgondolkodtató, és preventív volt.”

Busa Attila

addiktológiai konzultáns,
a tatai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum titkára

“A 9-12 osztályosoknak erős érzelmi bevonódást segítő, mozgósító, egyben életszerű bemutatásban volt részük az összes függőségről. Az ezt követő szakmai beszélgetés során feltett sok és változatos kérdés a tanulók részéről azt mutatta, hogy az improvizációs színház teljes mértékben elérte a kitűzhető (és a kitűzött) célokat.”

Stiblár Erika

iskolai tehetséggondozó pszichológus