Képzések

Délelőtti Örömjáték

Indítsd feltöltődve a napot!

Te is délutáni munkarendben dolgozol? Netán anyuka vagy, vagy egyetemista? Bosszant, hogy minden jó közösségi program estére esik?

Ajándékozz magadnak hetente három óra délelőtti örömjátékot! Előképzettség nem szükséges, minden feltöltődni vágyó felnőttet várunk!

Amit a tréningek adnak neked

Flow Élmény

„Játszani is engedd” magad – mi segítünk abban, hogy elmerülj és belefeledkezz a folyamatba. Az alkotás és kreativitás átélése segít mentálhigiénés egészséged megőrzésében, a napos oldal megtalálásában.

Elengedés, felszabadulás

A rögtönzés lehetőséget ad arra, hogy megszabaduljunk minket nem segítő viselkedésmintáktól, gátakról. Ugyanakkor nincs elvárt eredmény, nem próbáljuk konzerválni a pillanatot, az improvizáció a jelenről szól.

Figyelem, törődés

Amellett, hogy kikapcsolódsz, és megtanulsz „itt és most” jelen lenni, törődést adsz és kapsz másoktól és magadtól is.

Ébredő kíváncsiság

Mellékhatásként előfordulhat, hogy kedvet kapsz ahhoz, hogy jobban megismerd ezt a csodás módszert; vagy egy-egy résztémában jobban elmerülj.

Társasági élmények fokozódása

Tréningjeinken edzed a koncentrációdat, kommunikációs és szociális képességeidet. Aki rendszeresen improvizál, rugalmasabb lesz, és könnyebben tudsz kapcsolódni környezetéhez.

Szemléletmódbeli változás

Könnyen megeshet az is, hogy a hétköznapjaidban is megérzed idővel az impró hatását – ha ez történik, ne légy rest megosztani velünk!

Az imprózás kedvező hatásai

Hogyan épülnek fel a tréningek?

Hogy pontosan mivel töltjük a délelőttöt, nagyban múlik a résztvevők aktivitásán, érdeklődésén, az adott napi fókuszunkon, és rengeteg külső-belső tényezőn, amiket mind figyelembe veszünk, hogy a csoport számára a leghasznosabb és élvezetesebb módon töltsük együtt a rendelkezésünkre álló három órát. Persze vannak alapvetések, amikre mindig számíthatsz.

Önkéntesség

A foglalkozásokon semmi nem kötelező, nincs egységes elvárás, mindenki a saját komfortzónájának határait próbája rugalmassá tenni.

Kapcsolódás

Sok csoportos, mozgásos játékra, figyelmet-és koncentrációt edző gyakorlatra lehet számítani, amikkel felkészítjük magunkat az improvizációra.

Imprós alapvetések

Megismerkedünk imprós alapfogalmakkal, megtudjuk, mi fán terem az ajánlat, blokk, változás. Jeleneteket játszunk, megtanulunk néhány szabályjátékot, szuperhőssé változunk, és megmentjük a világot. 

Praktikus tudnivalók

Foglalkozások időpontja

Minden alkalom 9:30-12:30-ig tart,
az alábbi napokon:

 • április 9., 16., 23., 30.
 • május 7., 14., 21., 28.
 • június 4., 11., 18., 25.
Helyszín

Itt és Most Közösségi Tér,
1092 Budapest, Ráday utca 18.

Bejárat az Erkel utca 15. felől, a 12-es kapucsengőt keresd!

Mennyibe kerül?

6 000 Ft

/ fő / alkalom

VAGY

22 000 Ft

/ fő / 4 alkalom

Vásárolj meg egy 4 alkalmas bérletet kedvezményesen, melyet egy hónapig használhatsz fel.

Egyebek
 • A bérlet érvényességi ideje: az aktuális hónap.
 • Ha magaddal hozol még egy embert, ő féláron jön az első alkalommal! 😉
 • Jelentkezni folyamatosan lehet, ha szeretnél csatlakozni, küldj előtte egy e-mailt nekünk.
 • A csoportot a járványvédelmi intézkedések betartásával tudjuk megtartani.
Jelentkezés

Belevágnál ebbe az izgalmas útba velünk?

Töltsd ki a jelentkezési lapot és hamarosan küldjük a részleteket a lent megadott email címedre


Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

A pillanatban lenni, elfelejteni a külvilágot. Ezt jelenti nekem a délelőtti örömjáték. A játékoknak köszönhetően valahogy kikapcsol a folyton zakatoló agyam, a megfelelési kényszerem, és bekapcsol a felhőtlen, játékos részem és három órán át elfelejtem a külvilágot, a problémáimat és a tennivalók. Nem kell semmiféle felkészülés, valahogy a játékok olyan gondolatokat és ötleteket hoznak elő belőlem, amikre nem számítok. Olyan klassz és elfogadó hangulat alakul ki, ahol tényleg nincs rossz döntés, vagy rossz jelent, és nem tragédia ha valamiről úgy érzem, nem sikerült olyan jól. Sokat tanulok magamról, és a partnerrel való közös játékról is, az egymásra figyelésről, ami aztán átszivárog a hétköznapjaimba is. És sokat tanulok az impróról is, ami egy csodálatosan szuper technika a bátorság növelésére. 🙂"

 

Veronika
résztvevő
Délelőtti Örömjáték

Nekem az impró új közösségi élményt, barátokat, új kikapcsolódási lehetőséget adott. Segített, hogy a hétköznapokban is lazább legyek, ne gondoljak túl annyi mindent. Érdekes tapasztalásokat kaptam magammal kapcsolatban, hogy váratlan szituációkban hogyan reagálok. Az impróban nincs jó vagy rossz válasz, nem akarok megfelelni, és ezt már sikerül átemelni a hétköznapokba is."

 

Peti
résztvevő
Itt és Most Impró Akadémia

Ötödik éve veszek részt az Itt és Most Társulat kurzusain és előadásain. Mit ad nekem az impró? 180 perc intenzív kikapcsolódást kedves, intelligens emberek társaságában. Totális kiszakadást a hétköznapok monotonitásából. Amikor átlépem az Erkel utca 15. kapuját, megérkezek egy másik univerzumba, ahol bárki  lehetek, bármi megtörténhet. Mindegyik alkalom meglepetés, nem lehet előre tudni, hogyan alakul aznap a történet. Olyan, mint a Kinder-tojás, csak izgalmasabb, és nem hízlal."

 

Gábor
résztvevő
Itt és Most Impró Akadémia

A Délelőtti örömjáték számomra feltétlen gyermeki örömöt és a játékot, önfeledt játékot adott és olyan tudatállapotok és hangulatok megélését és azok váltogatását amiket amúgy ritkán tapasztaltam meg, főleg ennyire intenzíven és gyorsan váltakoztatva, egy biztonságos közegben."

 

Levente
résztvevő
Délelőtti Örömjáték

Amikor először a véletlen sodort az Itt és Most műhelyébe, még nem sejtettem, hogy ennél ideálisabb hely számomra a kreatív energiák feltöltésére nem létezik. Felszabadít, mások felé odafigyelőbbé tesz, és hagyja, hogy a képzelet szárnyakon repítsen. Megtanít a csend, a gesztus, a hang erejére - az optimális önkifejezésre."

 

Andi
résztvevő
Itt és Most Impró Akadémia

Sokszor érzem, hogy hálás vagyok amiért megismerkedhettem az impróval és ezekkel a fantasztikus emberekkel, akik itt rendszeresen megfordulnak. ♡"

„Erőt ad számomra a sok élmény, amit az imprókon, egyéb alkalmakon szereztem, a támogatás, amit itt kaptam."

„Lelkesít, amikor jöhetek imprózni. Az impró mindig feltölt, még akkor is, ha épp nehezebb az adott alkalom. Hálás vagyok, hogy rátaláltam az Itt és Mostra. ☺"

„Amikor azt látom, hogy milyen sokat változtam a tanfolyam után, és milyen sokat változtak a többiek is, elcsodálkozok, milyen sokat adhat a közösség és az impró."

„Meg kellett tanulnom felismerni az érzéseim, értelmezni azokat és ebben rengeteget segített az impró ♡"

„Boldoggá tesz, amikor önfeledten játszó imprósokat látok és köztük lehetek."

„Élvezem, ha veletek játszom."

„Sokszor érzem, hogy az impró milyen sokat változtatott az életemen ☺ Köszönöm"

 

résztvevők
Itt és Most Impró Akadémia

Na ez a csapat tényleg érti a dolgát! 😉
Profi, felkészült, szakmailag és emberileg nagyon jól képzett oktató gárdával, színes előadásokkal gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Szeretek náluk tanulni, mert a tanfolyamokon a tőlük tanult tudással és a velük átélt tapasztalatokkal az élet más területein is jobban tudok érvényesülni. Segít, hogy felszabadíthassam a gátlásaimat, érvényt adjak az érzéseimnek, gyorsabban megtaláljam a szavakat, amiket keresek és rugalmasabb legyek. Szeretem az imprót, nagyon kell a világnak ez a műfaj, mert az egyediségünket erősíti és ez az egyetlen esély ahhoz, hogy mi irányítsuk az életünket. Felszabadult leszek a nap végére és ez meghatározza a hetemet. Köszönöm."

 

Sas Ágnes
Impró Akadémia résztvevő

Miért szeretek imprózni? Először kétkedve fogadtam, amikor egy barátom meghívott a csoportba, hogy megy-e ez nekem, biztosan jobb lennék a hagyományos színjátszásban, amikor egy konkrét, előre tudható szerepet kell alakítani. Megszerettem az imprót, mert…

 1. kikapcsol a gondolataimból, a hétköznapi problémákból
 2. kreatív, fejleszti a spontenást, reakciókat, másikra figyelést, amit való életben lévő szituációkban is lehet kamatoztatni
 3. fejleszti a szókincset
 4. nyelvtanárként a munkámban is tudok egy-egy játékból ihletet meríteni
 5. jó a társaság, lehet pl. más egyéni vállalkozókkal, hasonló gondolkodású emberekkel ismerkedni

 

Judit
résztvevő
Délelőtti Örömjáték

Annyira szeretek járni, hogy receptre írnám fel mindenkinek vagy ajándéknak adnám. Tökéletes kikapcsolódás. Amikor ott vagyok az tényleg az "itt és mostban" történik, olyan élvezetes, sodró lendületű, feltöltő örömjáték, mindent ki lehet zárni közben. Önismeretre is kiváló. Le lehet tenni a betanult és gyakorolt szerepeinket, és újra lehet vidám gyereknek lenni , hisztis főnököt játszani, bármit, ami csak az eszünkbe jut és ezen még jókat is lehet nevetni.

 

Gyöngyi
résztvevő
Délelőtti Örömjáték

Az Itt és Most remek kurzusokat és eseményeket kínál azoknak, akik ki szeretnék próbálni vagy folytatni akarják az imprót, mint játékot, színészetet, szórakozást, vagy fejlődni akarnak helyzetek kezelésében, vagy izgulnak szerepléskor, pedig nem akarnak, vagy meg akarnak ismerni új embereket :). Szuperbarátságos és jófej társaság."

 

Sarankó Nina
Impró Akadémia résztvevő