Képzések

ImpróCamp Ráday

Intenzív imprós hétvége az Itt és Most Társulattal

Szeretnél a nyáron aktívan pihenni? Új technikákat, új készségeket tanulni, vagy a már meglévő tudásodat csiszolni? Vagy egyszerűen csak játszanál?

2023. augusztus 4-6. között egy intenzív imprós hétvégére várunk, ha szeretnél jobban elmélyedni az improvizációban, vagy kezdőként egy nagy lökéssel indítanád az imprós tapasztalatszerzésedet.

Amit a tréningek adnak neked

SOKSZÍNŰSÉG

5 tréner 5 tematikus tréninget tart ez alatt a három nap alatt, így többféle imprós technikával ismerkedhetsz meg, különböző színes és izgalmas témákban próbálhatod ki magad.

Intenzivitás

Ha úgy gondolod, hogy egy intenzív kurzuson, amikor reggeltől estig csak egy témára fókuszálsz, jobban tudsz fejlődni, akkor itt a helyed.

Játékosság

A nyár a pihenésről, a kikapcsolódásról (is) szól. Velünk részed lehet abban, hogy együtt játssz másokkal és megéld a közös alkotás élményét, miközben sokmindent megtapasztalhatsz magaddal és az impróval kapcsolatban.

BELSŐ SZABADSÁG

Az improvizáció a jelenlét művészete, az Itt és Mostban BÁRMI megtörténhet. Mi kell ahhoz, hogy az ismeretlen szabadsága ne ijesztő távlat legyen, hanem felfedezésre váró, alakítható lehetőségek tere? Biztonságos kapcsolódás, önállóság élmény, érzések szabad kifejezése, spontaneitás, játék és persze rugalmas, ám megtartó keretek és határok – erre számíthatnak az intenzív imprós hétvége résztvevői az első tréningen, ami megalapozza a hétvégi hangulatot.

 

A SZAVAKON TÚL

Hangok, mozdulatok, grimaszok, tekintetek, testtartások, távolságok. Megannyi izgalmas eszköz, amivel jeleneteket és karaktereket lehet építeni. Amelyek segítenek egy-egy helyzetet árnyalni, többlettartalommal feltölteni. Vagy ami egyszerűen csak inspirációt adhat, és amiből egyszerűen csak szárba szökkenhet egy nagyszerű jelenet. Ismerjük meg jobban a saját eszköztárunkat!

Narratív eszközök az improvizációs előadásokban

Az improvizáció szabadsága lehetővé teszi, hogy a történet mesélés változatos eszközökkel valósuljon meg. Ezek használata rendkívül színessé és gördülékennyé teszi az előadást. Külső és belső vágás, instrukciók, tér- és időugrás, párhuzamos jelenetek és monológok, kihangosítás, narrálás és feliratozás – mind-mind olyan technikák, amelyekkel megismerkedünk a nap folyamán.

Miről szól az intenzív hétvége?

Az impróval töltött évek alatt mindannyian kiválasztottuk kedvenc témáinkat, majd specializálódtunk, saját gyakorlatokat fejlesztettünk. 2 és fél napos műhelymunkánk során trénereink imprós szakterületükre kalauzolnak el minden érdeklődőt, szem előtt tartva a résztvevők tudásszintjét.

Akikkel már dolgoztunk

Kiket várunk?

Mindenkit nagy szeretettel várunk, aki intenzív imprós élményekre vágyik. Ne tántorítson el, ha sosem foglalkoztál még ilyesmivel, és az se, ha feketeöves imprós vagy – itt a helyed! Az Itt és Most Társulat trénerei megtalálják azokat a gyakorlatokat, amelyek a tudásszintednek leginkább megfelelőek.

Hogy épül fel a szakmai program?

A tábor során 5 tematikus tréningen vehetsz részt 5 nagyon különböző témában.  Készülj egy intenzív ittésmostos dózisra! Sokszínűség és kalandozás az impró világában. Belekóstolhatsz különböző technikákba, és vedd ki belőle azt, amire szükséged van.

Ami biztosan lesz

intenzív impróélmény
5×3 óra tematikus tréning
5 trénerrel dolgoztok
korlátlan fogyasztás a büfében (kávé, tea, snack-ek)

További információkat az egyes tréningekről a facebook esemény alatt osztunk majd meg:

https://www.facebook.com/events/178278254866277

 

Praktikus tudnivalók

Az IMPRÓCAMP IDŐPONTJA

2023. augusztus 4-6 között.

  • augusztus 4., péntek: 18:00-21:00
  • augusztus 5., szombat: 9:30-12:30 és 14:00-17:00
  • augusztus 6., vasárnap: 9:30-12:30 és 14:00-17:30
Helyszín

Itt és Most Közösségi Tér,
1092 Budapest, Ráday utca 18.

Bejárat az Erkel utca 15. felől, a 12-es kapucsengőt keresd!

Mennyibe kerül?

Early Bird 55 000 Ft

/ fő június 30-ig befizetve

Lazy Bird 65 000 Ft

/ fő

Egyebek
  • Trénerek: Bán-Horváth Veronika, Bernát Tímea, Gregus László, Szőke Gábor, Varju Nándor
  • A tréningeket az Itt és Most Társulat tagjai vezetik, akik imprószínészek, trénerek, pedagógusok, felnőttképzési szakemberek. Készülni nem kell semmivel, kényelmes ruhában érdemes jönni.
  • Addig is szerdánként a ReImpró, keddenként pedig a Délelőtti Örömjáték alkalmakon ismerkedhetsz a társulat trénereivel. Gyere el és próbáld ki!
Jelentkezés

Várunk szeretettel!

Töltsd ki a jelentkezési lapot és hamarosan küldjük a részleteket a lent megadott email címedre


Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

Ötödik éve veszek részt az Itt és Most Társulat kurzusain és előadásain. Mit ad nekem az impró? 180 perc intenzív kikapcsolódást kedves, intelligens emberek társaságában. Totális kiszakadást a hétköznapok monotonitásából. Amikor átlépem az Erkel utca 15. kapuját, megérkezek egy másik univerzumba, ahol bárki lehetek, bármi megtörténhet.

Gábor

Nekem az impró új közösségi élményt, barátokat, új kikapcsolódási lehetőséget adott. Segített, hogy a hétköznapokban is lazább legyek, ne gondoljak túl annyi mindent. Érdekes tapasztalásokat kaptam magammal kapcsolatban, hogy váratlan szituációkban hogyan reagálok. Az impróban nincs jó vagy rossz válasz, nem akarok megfelelni, és ezt már sikerül átemelni a hétköznapokba is.

Peti

Amikor először a véletlen sodort az Itt és Most műhelyébe, még nem sejtettem, hogy ennél ideálisabb hely számomra a kreatív energiák feltöltésére nem létezik. Felszabadít, mások felé odafigyelőbbé tesz, és hagyja, hogy a képzelet szárnyakon repítsen. Megtanít a csend, a gesztus, a hang erejére – az optimális önkifejezésre.

Andi