Képzések

ImpróCamp Ráday

Intenzív imprós hétvége az Itt és Most Társulattal

Szeretnél a nyáron aktívan pihenni? Új technikákat, új készségeket tanulni, vagy a már meglévő tudásodat csiszolni? Vagy egyszerűen csak játszanál?

2024. augusztus 9-11. között egy intenzív imprós hétvégére várunk, ha szeretnél jobban elmélyedni az improvizációban, vagy kezdőként egy nagy lökéssel indítanád az imprós tapasztalatszerzésedet.

Amit a tréningek adnak neked

SOKSZÍNŰSÉG

4 tréner tart különböző tematikus tréningeket ez alatt a három nap alatt, így többféle imprós technikával ismerkedhetsz meg, különböző színes és izgalmas témákban próbálhatod ki magad.

Intenzivitás

Ha úgy gondolod, hogy egy intenzív kurzuson, amikor reggeltől estig csak egy témára fókuszálsz, jobban tudsz fejlődni, akkor itt a helyed.

Játékosság

A nyár a pihenésről, a kikapcsolódásról (is) szól. Velünk részed lehet abban, hogy együtt játssz másokkal és megéld a közös alkotás élményét, miközben sokmindent megtapasztalhatsz magaddal és az impróval kapcsolatban.

BELSŐ SZABADSÁG

Az improvizáció a jelenlét művészete, az Itt és Mostban BÁRMI megtörténhet. Mi kell ahhoz, hogy az ismeretlen szabadsága ne ijesztő távlat legyen, hanem felfedezésre váró, alakítható lehetőségek tere? Biztonságos kapcsolódás, önállóság élmény, érzések szabad kifejezése, spontaneitás, játék és persze rugalmas, ám megtartó keretek és határok.

 

A SZAVAKON TÚL

Hangok, mozdulatok, grimaszok, tekintetek, testtartások, távolságok. Megannyi izgalmas eszköz, amivel jeleneteket és karaktereket lehet építeni. Amelyek segítenek egy-egy helyzetet árnyalni, többlettartalommal feltölteni. Vagy ami egyszerűen csak inspirációt adhat, és amiből egyszerűen csak szárba szökkenhet egy nagyszerű jelenet. Ismerjük meg jobban a saját eszköztárunkat!

Narratív eszközök az improvizációs előadásokban

Az improvizáció szabadsága lehetővé teszi, hogy a történet mesélés változatos eszközökkel valósuljon meg. Ezek használata rendkívül színessé és gördülékennyé teszi az előadást. Külső és belső vágás, instrukciók, tér- és időugrás, párhuzamos jelenetek és monológok, kihangosítás, narrálás és feliratozás – mind-mind olyan technikák, melyek izgalmassá teszik a jeleneteket.

Miről szól az intenzív hétvége?

Az impróval töltött évek alatt mindannyian kiválasztottuk kedvenc témáinkat, majd specializálódtunk, saját gyakorlatokat fejlesztettünk. 2 és fél napos műhelymunkánk során trénereink imprós szakterületükre kalauzolnak el minden érdeklődőt, szem előtt tartva a résztvevők tudásszintjét.

Kiket várunk?

Mindenkit nagy szeretettel várunk, aki intenzív imprós élményekre vágyik. Ne tántorítson el, ha sosem foglalkoztál még ilyesmivel, és az se, ha feketeöves imprós vagy – itt a helyed! Az Itt és Most Társulat trénerei megtalálják azokat a gyakorlatokat, amelyek a tudásszintednek leginkább megfelelőek.

Hogy épül fel a szakmai program?

A tábor során különböző tematikus tréningeken vehetsz részt 4 tréner vezetésével.  Készülj egy intenzív ittésmostos dózisra! Sokszínűség és kalandozás az impró világában. Belekóstolhatsz különböző technikákba, és vedd ki belőle azt, amire szükséged van.

Ami biztosan lesz

intenzív impróélmény
5×3 óra tematikus tréning
4 trénerrel dolgoztok
korlátlan fogyasztás a büfében (kávé, tea, snack-ek)

További információkat az egyes tréningekről a facebook esemény alatt osztunk majd meg:

https://www.facebook.com/events/178278254866277

 

Praktikus tudnivalók

Az IMPRÓCAMP IDŐPONTJA

2024. augusztus 9-11 között.

 • augusztus 9., péntek: 18:00-21:00
 • augusztus 10., szombat: 9:30-12:30 és 14:00-17:00
 • augusztus 11., vasárnap: 9:30-12:30 és 14:00-17:30
Helyszín

Itt és Most Közösségi Tér,
1092 Budapest, Ráday utca 18.

Bejárat az Erkel utca 15. felől, a 12-es kapucsengőt keresd!

55 000 Ft

/ fő Early Bird (06.30.-ig fizetve)

65 000 Ft

/ fő Lazy Bird (07.01. után fizetve)

Egyebek
 • Trénerek: Gregus László, Szőke Gábor, Varju Nándor, Szöllősi Dániel
 • A tréningeket az Itt és Most Társulat tagjai vezetik, akik imprószínészek, trénerek, pedagógusok, felnőttképzési szakemberek. Készülni nem kell semmivel, kényelmes ruhában érdemes jönni.
 • Addig is szerdánként a ReImpró, keddenként pedig a Délelőtti Örömjáték alkalmakon ismerkedhetsz a társulat trénereivel. Gyere el és próbáld ki!
Jelentkezés

Várunk szeretettel!

Töltsd ki a jelentkezési lapot és hamarosan küldjük a részleteket a lent megadott email címedre


Ügyfél vélemények

Rólunk mondták

A pillanatban lenni, elfelejteni a külvilágot. Ezt jelenti nekem a délelőtti örömjáték. A játékoknak köszönhetően valahogy kikapcsol a folyton zakatoló agyam, a megfelelési kényszerem, és bekapcsol a felhőtlen, játékos részem és három órán át elfelejtem a külvilágot, a problémáimat és a tennivalók. Nem kell semmiféle felkészülés, valahogy a játékok olyan gondolatokat és ötleteket hoznak elő belőlem, amikre nem számítok. Olyan klassz és elfogadó hangulat alakul ki, ahol tényleg nincs rossz döntés, vagy rossz jelent, és nem tragédia ha valamiről úgy érzem, nem sikerült olyan jól. Sokat tanulok magamról, és a partnerrel való közös játékról is, az egymásra figyelésről, ami aztán átszivárog a hétköznapjaimba is. És sokat tanulok az impróról is, ami egy csodálatosan szuper technika a bátorság növelésére. 🙂"

 

Veronika
résztvevő
Délelőtti Örömjáték

Nekem az impró új közösségi élményt, barátokat, új kikapcsolódási lehetőséget adott. Segített, hogy a hétköznapokban is lazább legyek, ne gondoljak túl annyi mindent. Érdekes tapasztalásokat kaptam magammal kapcsolatban, hogy váratlan szituációkban hogyan reagálok. Az impróban nincs jó vagy rossz válasz, nem akarok megfelelni, és ezt már sikerül átemelni a hétköznapokba is."

 

Peti
résztvevő
Itt és Most Impró Akadémia

Ötödik éve veszek részt az Itt és Most Társulat kurzusain és előadásain. Mit ad nekem az impró? 180 perc intenzív kikapcsolódást kedves, intelligens emberek társaságában. Totális kiszakadást a hétköznapok monotonitásából. Amikor átlépem az Erkel utca 15. kapuját, megérkezek egy másik univerzumba, ahol bárki  lehetek, bármi megtörténhet. Mindegyik alkalom meglepetés, nem lehet előre tudni, hogyan alakul aznap a történet. Olyan, mint a Kinder-tojás, csak izgalmasabb, és nem hízlal."

 

Gábor
résztvevő
Itt és Most Impró Akadémia

A Délelőtti örömjáték számomra feltétlen gyermeki örömöt és a játékot, önfeledt játékot adott és olyan tudatállapotok és hangulatok megélését és azok váltogatását amiket amúgy ritkán tapasztaltam meg, főleg ennyire intenzíven és gyorsan váltakoztatva, egy biztonságos közegben."

 

Levente
résztvevő
Délelőtti Örömjáték

Amikor először a véletlen sodort az Itt és Most műhelyébe, még nem sejtettem, hogy ennél ideálisabb hely számomra a kreatív energiák feltöltésére nem létezik. Felszabadít, mások felé odafigyelőbbé tesz, és hagyja, hogy a képzelet szárnyakon repítsen. Megtanít a csend, a gesztus, a hang erejére - az optimális önkifejezésre."

 

Andi
résztvevő
Itt és Most Impró Akadémia

Sokszor érzem, hogy hálás vagyok amiért megismerkedhettem az impróval és ezekkel a fantasztikus emberekkel, akik itt rendszeresen megfordulnak. ♡"

„Erőt ad számomra a sok élmény, amit az imprókon, egyéb alkalmakon szereztem, a támogatás, amit itt kaptam."

„Lelkesít, amikor jöhetek imprózni. Az impró mindig feltölt, még akkor is, ha épp nehezebb az adott alkalom. Hálás vagyok, hogy rátaláltam az Itt és Mostra. ☺"

„Amikor azt látom, hogy milyen sokat változtam a tanfolyam után, és milyen sokat változtak a többiek is, elcsodálkozok, milyen sokat adhat a közösség és az impró."

„Meg kellett tanulnom felismerni az érzéseim, értelmezni azokat és ebben rengeteget segített az impró ♡"

„Boldoggá tesz, amikor önfeledten játszó imprósokat látok és köztük lehetek."

„Élvezem, ha veletek játszom."

„Sokszor érzem, hogy az impró milyen sokat változtatott az életemen ☺ Köszönöm"

 

résztvevők
Itt és Most Impró Akadémia

Na ez a csapat tényleg érti a dolgát! 😉
Profi, felkészült, szakmailag és emberileg nagyon jól képzett oktató gárdával, színes előadásokkal gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Szeretek náluk tanulni, mert a tanfolyamokon a tőlük tanult tudással és a velük átélt tapasztalatokkal az élet más területein is jobban tudok érvényesülni. Segít, hogy felszabadíthassam a gátlásaimat, érvényt adjak az érzéseimnek, gyorsabban megtaláljam a szavakat, amiket keresek és rugalmasabb legyek. Szeretem az imprót, nagyon kell a világnak ez a műfaj, mert az egyediségünket erősíti és ez az egyetlen esély ahhoz, hogy mi irányítsuk az életünket. Felszabadult leszek a nap végére és ez meghatározza a hetemet. Köszönöm."

 

Sas Ágnes
Impró Akadémia résztvevő

Miért szeretek imprózni? Először kétkedve fogadtam, amikor egy barátom meghívott a csoportba, hogy megy-e ez nekem, biztosan jobb lennék a hagyományos színjátszásban, amikor egy konkrét, előre tudható szerepet kell alakítani. Megszerettem az imprót, mert…

 1. kikapcsol a gondolataimból, a hétköznapi problémákból
 2. kreatív, fejleszti a spontenást, reakciókat, másikra figyelést, amit való életben lévő szituációkban is lehet kamatoztatni
 3. fejleszti a szókincset
 4. nyelvtanárként a munkámban is tudok egy-egy játékból ihletet meríteni
 5. jó a társaság, lehet pl. más egyéni vállalkozókkal, hasonló gondolkodású emberekkel ismerkedni

 

Judit
résztvevő
Délelőtti Örömjáték

Annyira szeretek járni, hogy receptre írnám fel mindenkinek vagy ajándéknak adnám. Tökéletes kikapcsolódás. Amikor ott vagyok az tényleg az "itt és mostban" történik, olyan élvezetes, sodró lendületű, feltöltő örömjáték, mindent ki lehet zárni közben. Önismeretre is kiváló. Le lehet tenni a betanult és gyakorolt szerepeinket, és újra lehet vidám gyereknek lenni , hisztis főnököt játszani, bármit, ami csak az eszünkbe jut és ezen még jókat is lehet nevetni.

 

Gyöngyi
résztvevő
Délelőtti Örömjáték

Az Itt és Most remek kurzusokat és eseményeket kínál azoknak, akik ki szeretnék próbálni vagy folytatni akarják az imprót, mint játékot, színészetet, szórakozást, vagy fejlődni akarnak helyzetek kezelésében, vagy izgulnak szerepléskor, pedig nem akarnak, vagy meg akarnak ismerni új embereket :). Szuperbarátságos és jófej társaság."

 

Sarankó Nina
Impró Akadémia résztvevő